Μαζεύονται στρατοί στα σύνορα. O ΥΠΕΞ Τουρκίας απειλεί Ιράν με πόλεμο αν επέμβει στο Αζερμπαϊτζάν!

Θα πιαστούν για αρμενικό. ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Πιο κοντά παρά ποτέ σε ιρανοτουρκικό πόλεμο. Μαζεύονται στρατοί στα σύνορα. O ΥΠΕΞ Τουρκίας απειλεί Ιράν με πόλεμο αν επέμβει στο Αζερμπαϊτζάν! Καραδοκεί και η Ρωσία..

O Φιντάν είπε ότι εάν το Ιράν επενέβαινε, αναμειγνυόταν στο Αζερμπαϊτζάν, ο τουρκικός στρατός θα απαντούσε, αντιδρούσε γρήγορα.”Rybar”

το Αζερμπαϊτζάν θα πολεμήσει να φτάσει στα σύνορα του 1918 αν δεν ανοίξει ο Διάδρομος του Zangezur. Και θα γίνει ιρανοτουρκικός πόλεμος!

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ: Οι Αρμένιοι ίδρυσαν κράτος για τον εαυτό τους σε ξένες χώρες. Η Αρμενία δεν ήταν ποτέ σε αυτά τα εδάφη. Η σημερινή Αρμενία είναι η γη μας.

Αλλάζει γρήγορα ο γεωπολιτικός χάρτης. Το Ιράν στρατηγικός σύμμαχος Ρωσίας θα ριχθεί σε πόλεμο με Τουρκία; Πιο κοντά παρά ποτέ σε ιρανοτουρκικό πόλεμο..

Ο αρμενικός στρατός κατευθύνεται προς τα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν διεξάγει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις και οι Αρμένιοι ισχυρίζονται ότι αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως κάλυψη για προγραμματισμένη στρατιωτική επίθεση. Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη.

 

Υπάρχουν αναφορές για μεταφορές και ιρανικών στρατευμάτων προς Αζερμπαϊτζάν (αυτόνομη περιοχή του Ναχιτσεβάν) και Αρμενία.

Το βίντεο φέρεται να δείχνει πλάνα από τη μεταφορά βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού σε περίπτωση κλιμάκωσης στον Υπερκαύκασο.

Θυμηθείτε ότι, σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς, μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων Αζερμπαϊτζάνοι ζουν στο Ιράν (ο πληθυσμός του ίδιου του Αζερμπαϊτζάν είναι 10 εκατομμύρια).

Το Αζερμπαϊτζάν θεωρείται από το Ιράν ως το πρώην «χαμένο» έδαφος του, η επιστροφή του οποίου συζητείται συνεχώς στην ιρανική κοινωνία.

Έτσι, μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε έναν πλήρη πόλεμο με τη συμμετοχή του Ιράν (θα στηρίξει την Αρμενία για να καταλάβει το “δικό της” Αζερμπαϊτζάν) και της Τουρκίας (απλώς πρέπει να υπερασπιστεί το Αζερμπαϊτζάν, διαφορετικά θα χάσει πρόσωπο στον σουνίτικο ισλαμικό και τουρκικό κόσμο).

Σύμμαχοι του Ιράν θα μπορούσαν να είναι (σύμφωνα με τους ειδικούς) η Κίνα και η Ρωσία. Και επίσης σχεδόν 60 εκατομμύρια Κούρδοι που δεν έχουν δικό τους κράτος και ζουν στο Ιράκ, τη Συρία και την ίδια την Τουρκία.

Σύμμαχοι της Τουρκίας είναι το Ισραήλ και η Βρετανία και οι Τούρκοι είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Τυπικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης σύμμαχος, αλλά μπορούν να πάρουν τη θέση ενός παρατηρητή διαιτητή για να προσπαθήσουν να επωφεληθούν από έναν πιθανό πόλεμο.

Γνωρίζοντας τις στρατιωτικές παραδόσεις αυτής της περιοχής, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας μιας τερατώδης σφαγής τέτοιου μεγέθους, που θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα ​​από την περιοχή, επηρεάζοντας την Ευρώπη, ολόκληρη την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της νότιας Ρωσίας.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Το όλο σκηνικό πυροδοτήθηκε από εκλογές Αρμενίων στο Αρτσάχ.

Το Μπακού κατήγγειλε τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το αυτονομιστικό κοινοβούλιο του θύλακα εξέλεξε ως νέο πρόεδρό του τον Σαμβέλ Σαχραμανιάν, έναν στρατιωτικό αξιωματικό και πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της περιοχής, αφού ο προηγούμενος πρόεδρος παραιτήθηκε προ ημερών, τονίζοντας ότι η παρουσία του στο πόστο ήταν εμπόδιο στις συνομιλίες με το Αζερμπαϊτζάν.

Σε μια ομιλία του στο κοινοβούλιο, ο Σαχραμανιάν ζήτησε άμεσες διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν και την αποκατάσταση των συγκοινωνιακών συνδέσεων με την Αρμενία.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν χαρακτήρισε την αρμενική ηγεσία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ «αυτονομιστικό καθεστώς-μαριονέτα», χαρακτηρίζοντας παράνομες τις εκλογές.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Δεν αναγνωρίζουμε τις λεγόμενες «Προεδρικές εκλογές» στο Καραμπάχ».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »