Δείτε χάρτες
Tαυτόχρονες προκλήσεις σε Αιγαίο, Κυπριακή ΑΟΖ και Λιβύη έχουμε από την Άγκυρα. Η Τουρκία όπως φαίνεται θέλει να δημιουργήσει ”θερμό” επεισόδιο, καθώς μια σπασμωδική ενέργεια εκ μέρους της Άγκυρας που θα ανέβαζε το θερμόμετρο των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο ”κόκκινο”, μπορεί να βοηθούσε τον Ρ.Τ. Ερντογάν να συσπειρώσει τον τουρκικό λαό, που αυτή την στιγμή στρέφεται εναντίον του, λόγω της οικονομικής κρίσης και του Covid-19.
Η Ελλάδα βέβαια πάντα βρίσκεται σε ετοιμότητα, με τα ”γεράκια” της ΠΑ να ”ρίχνουν” στους Τούρκους καθημερινά, ενώ τα αντιαεροπορικά συστήματα ”λοκάρουν” κάθε τουρκική κίνηση στο Αιγαίο.

Η Τουρκία μετά το περιστατικό με το τουρκικό πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης, συνεχίζει τις προκλήσεις, μεταφέροντας συνεχώς όπλα στη Λιβύη!

 

Πριν από λίγο, δύο μεταγωγικά A400Ms, σηκώθηκαν από Τουρκία, με κατεύθυνση την Λιβύη. Μάλιστα Ελληνικό ΑWACS σηκώθηκε για να παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι ακριβώς κάνουν ΕΕ και ΝΑΤΟ. Καμία ουσιαστική αντίδραση μέχρι στιγμής και όπως φαίνεται δυστυχώς, η Επιχείρηση ”ΕΙΡΗΝΗ” μετατρέπεται σε φιάσκο.

Οι αποφάσεις του Τουρκικού ΣΕΑ

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας είχαμε χθες υπό τον Ερντογάν στην Άγκυρα επί 4,5 ώρες, με αφορμή την απόπειρα νηοψίας στο τουρκικό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης.

Το ΣΕΑ καταδικάζει την «μονομερή και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής συμμαχίας επέμβαση, της οποίας ο σκοπός και η νομιμότητα αμφισβητούνται και η οποία μετατράπηκε σε προφανές εμπάργκο κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης με την πάροδο του χρόνου, προς το τουρκικό πλοίο στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ειρήνη», στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για αντίποινα.

 

«Θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα σε κάθε επίπεδο απέναντι σε τέτοιες πρακτικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, στο θέμα της ανατ. Μεσογείου η ανακοίνωση τονίζει τη βούληση της Τουρκίας για επίλυση των ζητημάτων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, ενώ -αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Ελλάδας- υπογραμμίζει ότι για τις εντάσεις στην περιοχή ευθύνονται τα μέρη που αποφεύγουν το διάλογο και τη συνεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »