Σύμφωνα με νέες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περισσότερα από 1.600 άτομα υπογράφουν συμβόλαιο καθημερινά με το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας για να πολεμήσουν στην στρατιωτική επιχείρηση του Πούτιν στην Ουκρανία.

Πιο αναλυτικά από την 1 Ιανουαρίου του 2023 μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, περίπου 385 χιλιάδες άτομα λέγεται πως στρατολογήθηκαν για μάχες στην ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ανάβει “φωτιές” ο Πούτιν! Πανίσχυρη εκτόξευση πυρηνικού Αρμαγεδδών από την Μόσχα όσο η Μέση Ανατολή φλέγεται και ο Γ΄ Παγκόσμιος είναι στο κατώφλι (Βίντεο)

Από αυτούς τους 385 χιλιάδες στρατιώτες οι 305 χιλιάδες είναι στρατιώτες βάσει συμβολαίου, ενώ οι υπόλοιποι 80 χιλιάδες είναι εθελοντές. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ο ρυθμός προθυμίας για συμβόλαιο στρατιωτικής υπηρεσίας έχει δει τεράστια αύξηση. Κάθε ημέρα περισσότερα από 1.600 άτομα υπογράφουν συμβόλαια με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις» τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ο ρωσικός στρατός αξίζει τον σεβασμό και πρέπει να του δίνεται όσο τον δυνατόν περισσότερη απαραίτητη υποστήριξη, έκλεισε ο Μεντβέντεφ.

Πολλοί Είναι Βαγκνερίτες

Αδιαμφισβήτητα πολλοί από αυτούς τους εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες ήταν πρώην μέλη της Βάγκνερ, τα οποία υπάκουσαν τις διαταγές του Ρώσου προέδρου Πούτιν ο οποίος είχε δώσει εντολή να υπογράψουν όλοι οι μισθοφόροι που πολεμούν στην Ουκρανία συμβόλαιο με το υπουργείο άμυνας της χώρας.

Αυτή ήταν μία προσπάθεια του Πούτιν να οργανώσει καλύτερα τις μισθοφορικές ομάδες, οι οποίες υπογράφουν και οργίζονται πλέον υπακοή στις διαταγές της ανώτατης ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης. Έτσι, ο Ρώσος ηγέτης ευελπιστεί να μην ξανά πραγματοποιηθεί η ένοπλη ανταρσία που τον ξάφνιασε τους προηγούμενους μήνες.

Εκκένωση της Αβντίιβκα από τους Ουκρανούς;

Σε άλλη πρόσφατη αναφορά των τελευταίων ωρών και σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ο ουκρανικός στρατός αποφάσισε να εκκενώσει την περιοχή της Αβντίιβκα, εκτός φυσικά από το στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας που επιχειρεί αυτήν την στιγμή στην περιοχή.

Άμεση απάντηση στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ! Η Μόσχα σχηματίζει στολίσκο στην λίμνη Λαντόγκα με τις νέες πανίσχυρες κορβέτες της!

Η ίδια κατάσταση είχε συμβεί και στο Μπαχμούτ, όταν το βόρειο και νότιο μέτωπο της πόλης είχαν πνιγεί από ρωσικές δυνάμεις. Λίγους μήνες μετά η πόλη είχε πέσει στα χέρια του ρωσικού στρατού, ωστόσο σίγουρα η Μόσχα σχεδιάζει να καταλάβει γρηγορότερα την πόλη της Αβντίιβκα.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε παρατηρήσει μία προσπάθεια περικύκλωσης της Αβντίιβκα από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες όμως συναντούν ισχυρή αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό. Οι Ρώσοι προχωρούν αργά και σταθερά, σημειώνοντας βέβαια απώλειες στον διάβα τους. Οι εξελίξεις του επόμενου διαστήματος θα είναι κρίσιμες για την Ουκρανία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »