Τουρκική οργάνωση του Ερντογάν εξοπλίζει Ινδούς μουσουλμάνους
ΗΤουρκία έχει εισέλθει πλέον στην στενωπό που οδηγεί κατευθείαν στην πρόκληση νέων κρίσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, φτάνοντας μέχρι την Ινδία.

 

Όπως αποκαλύπτει ο Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος Α. Μποζκούρτ, μια δήθεν τουρκική φιλανθρωπική οργάνωση που συνδέεται με την ΜΙΤ, εξοπλίζει με όπλα την ινδική εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση, το Λαϊκό Μέτωπο της Ινδίας (PFI) ως μέρος της προσέγγισης της τουρκικής κυβέρνησης προς τις μουσουλμανικές κοινότητες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με έρευνα της Nordic Monitor, δύο βασικοί ηγέτες του ινδικού παρακλαδιού των Ινδών Τζιχαντιστών (PFI), ο Abdul Rahiman και ο καθηγητής P. Koya, μέλη του Εθνικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του PFI, φιλοξενήθηκαν ιδιωτικά στην Κωνσταντινούπολη από το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και Ανθρωπιστικής Αρωγής (İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı, ή IHH), μια τουρκική δήθεν φιλανθρωπική οργάνωση που συνδέεται όμως με την Αλ Κάιντα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της IHH στην Κωνσταντινούπολη πριν από δύο χρόνια, ενώ οι εκπρόσωποι και των δύο οργανισμών εκτελούν την προώθηση μιας κοινής δράσης σε διάφορους τομείς κατά της κυβέρνησης στο Δελχί.

Το IHH λειτουργεί ως ο μακρύς βραχίονας του ισλαμικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, στο οποίο ηγείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί εαυτόν ηγέτη όλων των μουσουλμάνων παγκοσμίως.

Το IHH είναι επίσης ως ένας οργανισμός που συνεργάζεται στενά με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT, με επικεφαλής τον Hakan Fidan.

Το ισλαμικό παράρτημα της ινδικής μουσουλμανικής αδελφότητας PFI φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με την τουρκική οργάνωση IHH, καθώς και οι δύο οργανώσεις έχουν εμπλακεί ενεργά στην ισλαμική τρομοκρατία.

Σύμφωνα με αναφορές ινδικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που βασίζονται σε πηγές πληροφοριών, το PFI βρέθηκε να εμπλέκεται στις βομβιστικές επιθέσεις του Μουμπάι το 2011, στις εκρήξεις του Πούνα το 2012 και στην επίθεση του Χαϊντεραμπάντ Ντιλσουχναγκάρ το 2013.

Το PFI προωθείται από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας, ως πολιτική και κοινωνική ομάδα των οποίων τα μέλη υποτίθεται κακοποιήθηκαν από την ινδική αστυνομία.

Η τουρκική οργάνωση IHH με την σειρά της έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο όπλων σε τζιχαντιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία.

 

Η έρευνα για το τουρκικό παρακλάδι του ISIS διαπίστωσε ότι ο İbrahim Şen, πολέμαρχος της Αλ Κάιντα που κρατήθηκε στο Πακιστάν και φυλακίστηκε στο Γκουαντάναμο μέχρι το 2005 πριν από την παράδοσή του στην Τουρκία, και ο αδελφός του Abdurrahman othersen μαζί με άλλους, έστελναν όπλα, προμήθειες και χρηματοδότηση σε ομάδες των Τζιχαντιστών στη Συρία με τη βοήθεια της ΜΙΤ.

Η IHH είχε χαρακτηριστεί από καιρό από τη Ρωσία ως οργανισμός που έκανε λαθρεμπόριο όπλων σε τζιχαντιστικές ομάδες στη Συρία.
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Berat Albayrak, γαμπρού του Προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν και σημερινού υπουργού Οικονομικών, έδειξαν ότι το IHH εξόπλιζε και τις Λιβυκές φατρίες στην Τρίπολη της Λιβύης.

Η κυβέρνηση Ερντογάν βοήθησε να σωθεί το IHH από νομικά προβλήματα στην Τουρκία, ενώ κινητοποίησε πόρους και διπλωματική επιρροή για να το υποστηρίξει σε παγκόσμιες επιχειρήσεις.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα, η Ινδία στράφηκε προς την Ελλάδα, και αναμένουμε ακόμα και την μελλοντική υπογραφή μιας αμυντικής συμφωνίας με μια χώρα που θεωρείται ως αναδυόμενη υπερδύναμη.

Το πολιτικό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαιρετικό, με τις σχέσεις να είναι πολύπλευρες, αρμονικές και θερμές, καθώς οι δύο λαοί συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας και αμοιβαίας συνεργασίας και αντιπροσωπεύουν τους αρχαίους πολιτισμούς τους, οι οποίοι εν έτει 2020 θα κινηθούν ξανά αρμονικά κατά των πανισλαμιστικών σχεδίων της Άγκυρας σε όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »