Το FedNow, το σύστημα ψηφιακών πληρωμών της Federal Reserve, θα κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο. Οι ειδικοί λένε οτι είναι η αρχή του τέλους για τα μετρητά!
Το σύστημα θα επιτρέψει τις πληρωμές λογαριασμών, τις μεταφορές χρημάτων και άλλες δραστηριότητες των καταναλωτών να κινούνται πιο γρήγορα και με χαμηλότερο κόστος.
Το σύστημα ψηφιακών πληρωμών της Federal Reserve, το οποίο υπόσχεται ότι θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του τρόπου με τον οποίο κινούνται τα χρήματα, θα κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο.
Το FedNow, όπως θα είναι γνωστό, θα δημιουργήσει «ένα κορυφαίο σύστημα πληρωμών που θα είναι ανθεκτικό, προσαρμοστικό και προσβάσιμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Fed της Richmond, Tom Barkin , ο οποίος είναι ο εκτελεστικός χορηγός του προγράμματος.
Το σύστημα θα επιτρέψει τις πληρωμές λογαριασμών, τις μεταφορές χρημάτων, όπως μισθούς και εκταμιεύσεις από την κυβέρνηση, καθώς και μια σειρά από άλλες καταναλωτικές δραστηριότητες να κινούνται πιο γρήγορα και με χαμηλότερο κόστος, σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος.
Οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν μια διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Fed.
«Με την έναρξη της κυκλοφορίας πλησιάζει, παροτρύνουμε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους βιομηχανικούς εταίρους τους να προχωρήσουν με πλήρη ώθηση με τις προετοιμασίες για ένταξη στην Υπηρεσία FedNow», δήλωσε ο Ken Montgomery, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος και πρώτος αντιπρόεδρος της Fed της Βοστώνης, που βοήθησε στην ώθηση του έργου. υπό τον πρώην πρόεδρο της Fed της Βοστώνης Έρικ Ρόσενγκεν .
Τα ιδρύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν επταήμερη, 24ωρη πρόσβαση, σε αντίθεση με ένα σύστημα που ισχύει επί του παρόντος και κλείνει τα Σαββατοκύριακα.
Οι υποστηρικτές του προγράμματος λένε ότι θα μεταφέρει χρήματα στους ανθρώπους πολύ πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, είπαν, οι κρατικές πληρωμές όπως αυτές που εκδόθηκαν τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του Covid θα είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς αμέσως και όχι τις ημέρες που χρειάστηκαν για να φτάσουν στους περισσότερους ανθρώπους.
Ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed λένε ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε ακόμη και να υποκαταστήσει την ανάγκη για ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »