Ο πρώην Ευρωβουλευτής άρχισε να συνεργάζεται με τις Αρχές προκειμένου να πέσει ο ίδιος στα… μαλακά

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το Qatargate καθώς μετά τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Francesco Giorgi, άρχισε να δίνει… ονόματα και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, Antonio Panzeri.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της La Repubblica, o Panzeri επιχειρεί να κάνει μια συμφωνία για να πέσει στα πιο «μαλακά», δίνοντας και ονόματα. «Η συμφωνία ήταν να μπλοκάρουμε ψηφίσματα κατά των δύο χωρών (σ.σ. Κατάρ και Μαρόκου) και σε αντάλλαγμα θα παίρναμε 50.000 ευρώ» φέρεται να λέει ο Panzeri. Μάλιστα, εμφανίζεται πρόθυμος να δώσει πληροφορίες για άλλους ευρωβουλευτές «με πρώτον από όλους τον Francesco Cozzolino από το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να «καίει» και τον έτερο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Marc Tarabella, για τον οποίο είπε πως «επισκέφθηκε το Κατάρ», αλλά και την Maria Arena για την οποία είπε «ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και πήρε δώρα».

Qatar.JPG

Όλα άρχισαν το 2019

Επίσης, επιβεβαιώθηκε ο κεντρικός ρόλος του Abderrahim Atmun, του Μαροκινού πρέσβη στη Βαρσοβία, ο οποίος ενήργησε ως ενδιάμεσος μεταξύ των μαροκινών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων Ιταλών.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Panzeri εξήγησε επίσης ότι η συμφωνία άρχισε το 2019. Ο ίδιος έκανε αναφορά και στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του και λέει ότι τα λεφτά αυτά δεν προορίζονταν για κάποιον άλλο. Στο σπίτι του βρέθηκαν 700.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Τα λεφτά ήταν μέσα σε επτά συνολικά πακέτα, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε μια βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι του.
Σύμφωνα με τη La Repubblica, οι πράκτορες έψαξαν, έβγαλαν φωτογραφίες, τοποθέτησαν τα πάντα στη θέση τους, έβαλαν κοριούς και έφυγαν. Η εφημερίδα ανέφερε ότι στα έγγραφα υπάρχει η ημερομηνία 26 Απριλίου. Αυτό σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, δείχνει, ότι οι έρευνες των βελγικών αρχών είχαν φτάσει στο σημείο καμπής την άνοιξη, όταν οι πληροφορίες αποχαρακτηρίστηκαν και στάλθηκαν στο γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου.

Η συνάντηση με τους Καταριανούς παρόντος του Giorgi

Την ίδια στιγμή, η ιστοσελίδα il Fatto Quoditiano αποκαλύπτει -σε πρόσφατο δημοσίευμα της- μια συνάντηση του Panzeri και του Giorgi με αντιπροσωπεία Καταριανών, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ.
Η συνάντηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher’s στο Βέλγιο.
Μία ημέρα πριν τη συνάντηση στο ξενοδοχείο αυτό είχε καταλύσει η αποστολή από τη Ντόχα με επικεφαλής τον καταριανό υπουργό Εργασίας, Ali bin Samikh Al-Marri. Η ομάδα των Καταριανών, η οποία είχε κλείσει τη σουίτα του 4ου ορόφου του ξενοδοχείου, είχε αφιχθεί στις Βρυξέλλες με στόχο μια κρίσιμη ακρόαση του υπουργού Εργασίας από την υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να απαντήσει σχετικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το Μουντιάλ.
«Ο al Marri ήθελε να προετοιμαστεί για την ακρόαση αυτή που θα πραγματοποιούνταν 30 ημέρες μετά την άφιξη του στις Βρυξέλλες και γι’ αυτό βασίστηκε σε δύο συμβουλούς: Τον Francesco Giorgi και τον Antonio Panzeri» αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα.
Qatar1.JPG

O Giorgi είχε πάρει και το παιδί του στη συνάντηση

«Το ρολόι έδειχνε 6 το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου όταν ο Panzeri και ο Giorgi πέρασαν την είσοδο του ξενοδοχείου. Ο πρώτος κρατούσε έναν λεπτό χαρτοφύλακα ενώ ο δεύτερος έσπρωχνε ένα καροτσάκι μέσα στο οποίο υπήρχε ένα παιδί, πιθανότατα το παιδί που είχε αποκτήσει με την Εύα Καϊλή» περιγράφει την αρχή της επίμαχης συνάντησης το δημοσίευμα.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα περιγράφεται αναλυτικά, η συνάντηση που ακολούθησε: «Η ομάδα που βρισκόταν στο λόμπι συναντήθηκε με έναν Καταριανό που φορούσε λευκό παντελόνι. Οι τέσσερίς τους μπήκαν στο ασανσέρ. Ήταν 6 το απόγευμα και οι κάμερες εστιάζουν στον όροφο που έμεναν οι Καταριανοί. Εμφανίστηκε ένας άνδρας στον διάδρομο ο οποίος ήταν μέλος της αποστολής από τη Ντόχα να σπρώχνει μια κάπως μεγάλη βαλίτσα. Μισή ώρα αργότερα, ο Giorgi φεύγει από το δωμάτιο σπρώχνοντας το καρότσι και εμφανίζεται στο λόμπι του ξενοδοχείοιυ στο οποίο χαιρετάει ένα άτομο από απόσταση. Πρόκειται για μια γυναίκα την οποία οι ερευνητές χαρακτηρίζουν ως “γνωστή” του Giorgi καθώς “με το δάχτυλό της δείχνει το παιδί από μακριά”.
Λίγα λεπτά αργότερα ο Giorgi επιστρέφει μόνος του στον τέταρτο όροφο. Μια ώρα αργότερα οι δύο Ιταλοί και ο άνδρας με το λευκό παντελόνι αποχωρούν από τη σουίτα. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν παρατήρησαν ότι ο χαρτοφύλακας του Panzeri “ήταν πιο φουσκωμένος από όταν έφτασε (σ.σ. στο ξενοδοχείο)” επισυνάπτοντας και τη σχετική φωτογραφία. Μπροστά στο ασανσέρ ο άντρας με τη μεγάλη βαλίτσα αγκαλιάζει τον Giorgi και επιστρέφει στη σουίτα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »