O πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, o, κατά πολλούς, «τελευταίος Χριστιανός ηγέτης της Ευρώπης», τελειώνει την χρήση μάσκας από τους πολίτες, ακολουθώντας το παράδειγμα των ρεπουμπλικανών κυβερνητών στις μεγάλες Πολιτείες του Τέξας και της Φλόριδα των ΗΠΑ!

Οι εμβολιασμένοι στη χώρα το Σαββατοκύριακο φτάνουν τα 5 εκατομμύρια από τα 10 εκατ κατοίκους της χώρας, σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, οπότε όπως ανακοίνωσε, «η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον απαραίτητη στους δημόσιους χώρους».

«Αυτό σημαίνει ότι νικήσαμε το τρίτο κύμα της πανδημίας» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Όρμπαν, ενώ η Ουγγαρία πανηγυρίζει και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Πώς τα κατάφερε; Ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που έχει εγκρίνει το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο και τα χορήγησε στους πολίτες της με «κεραυνοβόλο» τρόπο. Ακολούθησαν η Τσεχία και η Σλοβακία.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα η Ουγγαρία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, με το 50% περίπου των κατοίκων της (10 εκ) να έχει κάνει έστω την πρώτη δόση.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και συγκεντρώσεις έως 500 ατόμων σε ανοικτούς χώρους και έως 200 καλεσμένοι στους γάμους.

Οι Ούγγροι είναι πλέον ελεύθεροι γιατί η ηγεσία τους, εγκαίρως προμηθεύτηκε εμβόλια από όποιον μπορούσε να της πουλήσει εμβόλια.

Η Ουγγαρία θα ζήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Κάποιες άλλες χώρες με ειδικά «deal» των ηγεσιών τους με φαρμακοβιομηχανίες, με επισκέψεις διευθύνοντων συμβούλων φαρμακοβιομηχανιών στα πρωθυπουργικά μέγαρα και τα εμβόλια από την γειτονιά πρώην υπουργών που κανείς δεν τα αγοράζει πλέον στην Ευρώπη, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να αποφασίσουν οι θλιβεροί «ηγέτες» τους αν πρέπει να βγάλουν τις μάσκες του ολοκληρωτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »