Δηλώσεις Α.Λουκασένκο – Απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε στρατιωτικούς

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Α.Λουκασένκο, ανακοίνωσε πριν λίγο πως η κοινή δύναμη με τη Ρωσία θα αποτελείται από 70.000 Λευκορώσους στρατιώτες. Το νούμερο είναι εξωπραγματικό για τα δεδομένα της Λευκορωσίας και αυτό γιατί ο Στρατός της χώρας είναι 75.000!

Μιλάμε πλέον για κήρυξη γενικευμένου πολέμου στην Ουκρανία με τον χειμώνα να μοιάζει εφιαλτικός.

Συνεπώς, ο Α.Λουκασένκο επιβεβαίωσε έμμεσα πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιστράτευση ;όπως αποκάλυψε σήμερα το πρωί το WarNews247, διαφορετικά τα νούμερα δεν βγαίνουν. Συνδυαστικά Ρωσία και Λευκορωσία συγκεντρώνουν πάνω από 120.000-150.000 στρατιώτες μόνο για Κίεβο.

Αυτό συνάγεται και από διάφορες ρωσικές πηγές οι οποίες αναφέρουν πως τμήμα των εφέδρων θα μεταφερθεί στην Λευκορωσία.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Α.Λουκασένκο, δήλωσε ότι η περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων της Λευκορωσίας και της Ρωσίας θα περιλαμβάνει 70.000 Λευκορώσους στρατιώτες και θα αναπτυχθούν στη “δυτική κατεύθυνση” και επανέλαβε ότι ενδέχεται να εμφανιστούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία.

«Ο αριθμός των ατόμων από τη ρωσική πλευρά είναι άγνωστος. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να απαιτήσουμε 10-15 χιλιάδες από τη Ρωσία αυτή τη στιγμή» τόνισε ο ίδιος.

Επιπλέον, είπε για άλλη μια φορά ότι δεν θέλει να εμπλακεί στον πόλεμο. Και κατηγόρησε τους Αμερικανούς, ότι δηλώνουν «σε συναντήσεις στη Βαρσοβία» ότι θα πάνε κάπου κατευθείαν μέσω της Λευκορωσίας.

Πάντως ρωσικές πηγές μιλούν για 50.000-80.000 Ρώσους εφέδρους μόνο για Λευκορωσία.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας συμπλήρωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα που θα συγκροτήσουν την κοινή δύναμη θα αρχίσουν να φτάνουν στη Λευκορωσία τις επόμενες ημέρες.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας Βίκτορ Τουμάρ.

«Θα διεξάγουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες μάχης με στόχο την αύξηση του επιπέδου απόδοσης των καθηκόντων για την προστασία του κράτους της Ένωσης», είπε ο Tumar.

Πάντως πριν λίγο, λευκορωσικές δυνάμεις με ΒΤR-82 και BTR-80 εντοπίστηκαν να κινούνται προς τα σύνορα με Ουκρανία και συγκεκριμένα στην περιοχή Pinsk.

Δείτε το βίντεο

Απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε στρατιωτικούς – Παραδόσεις αρμάτων μάχης στη Ρωσία

Παράλληλα, επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα στο στρατιωτικό προσωπικό της Λευκορωσίας εκτός αν πρόκειται να μεταβούν στη Ρωσία.

Έφεδροι Λευκορώσοι αξιωματικοί άρχισαν να λαμβάνουν διαταγές επιστροφής στην υπηρεσία. Αυτό γίνεται στο στρατολογικό γραφείο, όπου κλήθηκαν για «διευκρίνιση πληροφοριών».

Ταυτόχρονα, οι ασκήσεις του λευκορωσικού στρατού που βρίσκονται σε εξέλιξη παρατάθηκαν τουλάχιστον έως τις 23 Οκτωβρίου ενώ εισήχθησαν «απαγορεύσεις και περιορισμοί» σε επισκέψεις στα δάση σε 12 νότιες περιοχές της Λευκορωσίας.

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχουν στρατιωτικές ασκήσεις.

Επιπλέον, η Λευκορωσία παρέδωσε ακόμη 22 άρματα μάχης στη Ρωσία.

Σήμερα, άλλο ένα κλιμάκιο με στρατιωτικό εξοπλισμό εντοπίστηκε στην περιοχή Μαχίλιου, να κινείται προς την Όρσα. Αργότερα το κλιμάκιο εντοπίστηκε να κινείται προς τη Ρωσία.

Είναι πιθανό αυτή τη φορά ο αριθμός των αρμάτων μάχης που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία να είναι μεγαλύτερος. Την περασμένη εβδομάδα, η Λευκορωσία παρέδωσε στη Ρωσία τουλάχιστον 67 άρματα μάχης T-72A και τουλάχιστον 28 φορτηγά Ural. Συνολικά 100 άρματα μάχης έχουν παραδοθεί στην Ρωσία μέχρι τώρα.

Τα προηγούμενα κλιμάκια στάλθηκαν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Uspenskaya και Millerovo (περιφέρεια Rostov, Ρωσία) και περαιτέρω στο Ντονμπάς.

Δείτε το βίντεο

‘Σήμα” B.Πούτιν: Σε δύο εβδομάδες ολοκληρώνεται η επιστράτευση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψή του στο Καζακστάν πως εντός δύο εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιστράτευσης.

Μέχρι σήμερα, όπως είπε, 222.000 άτομα από τα προβλεπόμενα 300.000 έχουν ήδη κινητοποιηθεί και ζήτησε επίσης να βελτιωθεί η ποιότητα της κινητοποίησης.

Επιπλέον, απαίτησε να εκπαιδευτούν όλοι όσοι επιστρατεύονται.

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Πούτιν τόνισε πως η Ρωσία δεν έχει στόχο να την καταστρέψει και δεν βλέπει την ανάγκη, τη δεδομένη στιγμή, για μαζικά χτυπήματα. «Ενεργούμε σωστά και έγκαιρα» σχολίασε, απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει για κάποια από τις επιλογές του.

Ο Πούτιν δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία. «Μια απευθείας σύγκρουση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ με τον ρωσικό στρατό, θα είναι ένα πολύ επικίνδυνο βήμα. Θα οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή και ελπίζω πως θα είναι αρκετά έξυπνοι για να μην το κάνουν» είπε σχετικά.

Φαίνεται ότι ένας νέος γύρος κινητοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη και στη Μόσχα:

«Οι κάτοικοι της Μόσχας αναφέρουν μαζική παράδοση κλήσεων κοντά σε σταθμούς του μετρό

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι αστυνομικοί παίρνουν συνέντευξη από τους άνδρες, συλλέγουν τα στοιχεία τους και δίνουν κλήσεις. Κάποιους οδηγούν στα αυτοκίνητά τους».

Δείτε τις φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου

Λευκορώσος πολιτικός: 120.000 στρατιώτες θα επιτεθούν στο Κίεβο

«Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει 120.000 στρατιώτες στο έδαφος της Λευκορωσίας προκειμένου να επιτεθεί στην Ουκρανία από τον βορρά την άνοιξη», προειδοποιεί, μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ, Λευκορώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης που ζει εξόριστος στην Βαρσοβία.

Ωστόσο, ο Λευκορώσος εξόριστος πολιτικός επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της Μόσχας απεργάζεται εδώ και μήνες ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, η Ρωσία επιδιώκει να μεταφέρει έναν αριθμό στρατιωτών στη Λευκορωσία, ώστε να μπορέσει να επιτεθεί στην Ουκρανία και από τον βορρά.

Από την Βαρσοβία που ζει τα τελευταία χρόνια εξόριστος, ο Παβέλ Λατούσκα εξηγεί το μυστικό σχέδιο του Πούτιν και του Λουκασένκο στο «RND», έναν από τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς ομίλους στη Γερμανία.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ισχυρός ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο σχεδιάζουν εισβολή στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία την ερχόμενη άνοιξη. Σύμφωνα με τις πηγές μας, οι Ρώσοι θέλουν να αναπτύξουν μέχρι τότε 120.000 στρατιώτες στη Λευκορωσία », τονίζει ο Λατούσκα και προσθέτει:

«Σήμερα», όπως λέει, «ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών που έχουν σταθμεύσει στη Λευκορωσία είναι περίπου 5.000, κατανεμημένοι σε τέσσερις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις».

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Πάβελ Λατούσκα θεωρεί ότι η βάση του ρωσο-λευκορωσικού σχεδίου είναι μια προσπάθεια δημιουργίας πιθανής απειλής από τη Λευκορωσία προκειμένου να αναγκαστεί η Ουκρανία να μετακινήσει περισσότερα στρατεύματα στα βόρεια σύνορά της για να μπορέσει να αποτρέψει μια πιθανή επίθεση.

«Αυτό θα ανάγκαζε την Ουκρανία να αποσύρει τις δυνάμεις της από το νότο ή τα ανατολικά», υπογραμμίζει.

Χάρτης: Aπαγόρευση εισόδου σε 12 περιοχές στα σύνορα με Ουκρανία

Xάρτες: Η στρατιωτική δραστηριότητα στην Λευκορωσία

Image

Image

Εικόνες: Επιστράτευση στην Μόσχα

Image

Image

Image

Image

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »