Την επίταξη φαίνεται να αποφάσισε το Υπουργείο μετά την άρνηση των κλινικών
Το τελεσίγραφο που είχε σταλεί για 200 κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικές κλινικές, φαίνεται να έληξε στις 9 το βράδυ. Όπως σας αναφέραμε νωρίτερα από το Πενταπόσταγμα, το το υπουργείο Υγείας, έστειλε έγγραφο που ζητούσε να δοθούν οι κλίνες, αλλιώς θα προχωρήσει σε επίταξη, καθώς έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση με τον κορονοϊό. Η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών απάντησε ότι δεν μπορεί να τις διαθέσει, οπότε αναμένεται η επίταξη από το υπουργείο Υγείας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το Τυπογραφείο έχει φύγει ήδη η απόφαση για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά την λήξη του τελεσίγραφου και των συζητήσεων που προηγήθηκαν με τον κλάδο και απέβησαν άκαρπες.

Για το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτικών κλινικών, εφόσον απαιτηθεί, είχε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη η κυβέρνηση τόσο διά του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, για 12 συνεχόμενες ώρες δεν υπήρχε ούτε μία κλίνη ΜΕΘ ελεύθερη σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, καθώς με το που αδειάζει ένα κρεβάτι προκύπτει αμέσως η ανάγκη για μια νέα διασωλήνωση κρούσματος με κορονοϊό. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, η ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Γέμισαν οι ΜΕΘ σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο
Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς των ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πλήρεις είναι οι ΜΕΘ Covid-19 σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημερεύει σήμερα, μέσα σε πέντε ώρες, προσήλθαν 170 πολίτες με τους παραπάνω από τους μισούς να είναι ύποπτοι για κορονοϊό ή νοσούντες ενώ η εφημερία ξεκίνησε με πληρότητα στις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ίδια κατάσταση και στο ΑΧΕΠΑ που έκλεισε την εφημερία με πληρότητα στις ΜΕΘ, 90 νέες εισαγωγές, 20 ύποπτα κρούσματα και δύο διασωληνώσεις.

Χωρίς κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που ξεκινά την εφημερία το πρωί της Παρασκευής

Νέα μέτρα για τη Β. Ελλάδα που “βράζει”
«Είμαστε στα 42 κρεβάτια ΜΕΘ αυτή τη στιγμή για τον κορονοϊό και έχουμε μια πληρότητα 100%» δήλωσε στο Open ο υπεύθυνος κέντρου αναφοράς Covid στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, ενώ ο γιατρός του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι πολύ πέρα από το κόκκινο».

Αυτή η κατάσταση της πίεσης των νοσοκομείων της πόλης ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, από τις 6:00 της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου ισχύουν τα εξής:

κλείνουν τα σημεία ελέγχων στην Κρυσταλλοπηγη
ανοιχτές παραμένουν οι πύλες εισόδου σε Κακαβιά και Προμαχώνα
όσοι εισέρχονται στη χώρα θα υποβάλλονται σε ράπιντ τεστ. Όσοι εντοπίζονται αρνητικοί θα εισέρχονται κανονικά
ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών μονάδων στη Βόρεια Ελλάδα
αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας
αυστηροποιούνται οι έλεγχοι ακόμα και στις μετακινήσεις

Σύμφωνα με στοιχεία οου δίνει το ρεπορτάζ του Mega, 7 στα 10 νέα κρούσματα πανελλαδικά είναι από τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές αστυνομικοί, προκειμένου να βοηθήσουν στους ελέγχους.

Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων θα ενταθούν, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες μπορεί οι πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, ωστόσο οι συναντήσεις σε σπίτια δεν έχουν σταματήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »