Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές καθώς τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται ότι υπάρχει μετακίνηση τουριστών από νησιά που έχουν επιβληθεί μέτρα σε άλλα
Σε μείζον πρόβλημα, ανησυχούν οι αρμόδιες Αρχές, ότι θα εξελιχθεί η μετακίνηση ξένων τουριστών κυρίως από Μύκονο και Πάρο προς τη Σαντορίνη, όπου μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, τις τελευταίες ημέρες και μετά τα μέτρα σε Μύκονο και Πάρο, όπου είναι υποχρεωτική εκτός των άλλων και η μάσκα, πολλοί ξένοι τουρίστες μετακινούνται με τα πλοία προς τη Σαντορίνη, όπου το νησί παραμένει «ελεύθερο» μέτρων.

Όμως το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι στο λιμάνι της Σαντορίνης δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι για τον κορονοϊό. Έτσι, οι ξένοι επισκέπτες που μετακινούνται προς τη Σαντορίνη από επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, είναι πιθανό να διασπείρουν τον ιό, αφού έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί είναι ασυμπτωματικοί. Το πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες προβληματίζει δεόντως τις Αρχές αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αφού ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ότι αντίστοιχη μετακίνηση πληθυσμών δεν γίνεται και σε άλλα νησιά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι σήμερα στη Σαντορίνη δεν έχει καταγραφεί κανένας ασθενής με κορονοϊό που να νοσεί, ενώ μονοψήφιος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται σε καραντίνα για επτά ημέρες στο ξενοδοχείο που έχει ορισθεί για την covid-19, εξαιτίας στενής επαφής με κρούσματα.

Ούτε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, όμως, έχει νοσηλευθεί από την αρχή της πανδημίας κάποιος ασθενής με covid-19, αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, παρότι διαθέτει επτά θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Προληπτικά μέτρα από τον Δήμο
Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής η δημοτική Αρχή της Σαντορίνης είναι σε κόκκινο συναγερμό και επιχειρεί να λάβει προληπτικά μέτρα ώστε να προστατευθεί το νησί, μεταφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μοιράζει μάσκες σε τουρίστες σε όλο το νησί και ειδικά στην Οία, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι τουρίστες για να δουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και συνήθως υπάρχει συνωστισμός.

Ταυτόχρονα αναμένεται να ζητηθεί η συμβολή της Αστυνομίας, καθώς πολλοί κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση στο νησί όταν καταγράφεται συνωστισμός.

Ποια μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή στη Μύκονο
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »