Παροξυσμός στην Τουρκία για τον πόλεμο στο Αρτσάχ – “Αναμένεται παράδοση της Αρμενίας” διαδίδουν τουρκοφυλλάδες
Σχέδιο ολοκληρωτικής ανάφλεξης του Καυκάσου διαφαίνεται πίσω από την κίνηση της Άγκυρας να απορρίψει την εκεχειρία μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας και το τουρκικό ΥΠΕΞ να θέτουν τελεσίγραφο παράδοσης του Αρτσάχ και τον πρόεδρο του τουρκικού κοινοβουλίου, Μουσταφά Σεντόπ, να μιλά για πρώτη φορά για “πιθανότητα αποστολής και ενεργούς εμπλοκής τουρκικών δυνάμεων στις μάχες της περιοχής”.

Tουρκικό ΥΠΑΜ : ¨Η Αρμενία να αποδώσει πίσω το Καραμπάχ¨….
“Ο αζέρικος στρατός για να απελευθερώσει τα υπό κατοχή εδάφη του, επέδειξε μεγάλο ηρωισμό και κέρδισε μεγάλες επιτυχίες. Η Αρμενία πρέπει πλέον να αποδώσει τα εδάφη που κατέχει στον πραγματικό τους ιδιοκτήτη. Μέχρι να γίνει αυτό το βήμα θα στεκόμαστε δίπλα στους αδερφούς μας Τούρκους του Αζερμπαϊτζάν” αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.
Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Τελευταία ευκαιρία για την Αρμενία να παραδώσει το Αρτσάχ”
“Μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας από σήμερα ώρα 12:00 στηρίχτηκε εκεχειρία στη γραμμή του μετώπου. Στις ένοπλες συγκρούσεις που άρχισαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 του Αζερμπαϊτζάν έδειξε στην Αρμενία και σε όλο τον κόσμο πως με τις δικές του δυνατότητες και αυτοπεποίθηση μπορεί να ανακαταλάβει τα επί 30 έτη κατεχόμενα εδάφη του.

Στη διάρκεια αυτού του διαστήματος αιτήματα κατάπαυσης πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους ήρθαν από όλο τον κόσμο. Το Αζερμπαϊτζάν έδωσε επίσης στην Αρμενία για τελευταία φορά την ευκαιρία να αποσυρθεί από τα εδάφη που έχει καταλάβει. Η κατάπαυση του πυρός που κηρύχθηκε για ανθρωπιστικούς λόγους, για ανταλλαγή κρατουμένων και νεκρών, είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα αλλά δεν θα αντικαταστήσει μία μόνιμη λύση. Η Τουρκία από την αρχή τονίζει ότι θα δεχθεί μόνο την λύση στην οποία θα πει “ναι” το Αζερμπαϊτζάν. Με αυτή τη λογική θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο της μάχης”

Τουρκία: «Θα εξετασθεί η αποστολή τουρκικών δυνάμεων για την κατάληψη του Καραμπάχ»

Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ ανέφερε πριν λίγες ώρες, πώς οι βουλευτές στη χώρα του μπορούν να μελετήσουν το ζήτημα της αποστολής τουρκικών δυνάμεων στο Αζερμπαϊτζάν προς ανακατάληψη του Καραμπάχ.

Ο Σεντόπ πρόσθεσε, σε δήλωσή του στο ρωσικό πρακτορείο “Novosti”, ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ανάγκη αποστολής τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Καραμπάχ, λόγω της ικανότητας του Αζερμπαϊτζάν να ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη του από μόνο του.

Από αυτή την άποψη, συνέχισε, «τις τελευταίες ημέρες, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έδειξαν ότι είναι ικανές να πετύχουν τη δική τους νίκη, δείχνοντας αποφασιστικότητα και επιμονή στην απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών».

Και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, δεν πιστεύω ότι η αποστολή των τουρκικών δυνάμεων στο Αζερμπαϊτζάν θα είναι απαραίτητη, εκτός εάν παρέμβουν εξωτερικά μέρη σε αυτήν τη σύγκρουση», σύμφωνα με το πρακτορείο «Ria Novosti».

Ο Πρόεδρος του Τουρκικού Κοινοβουλίου τόνισε την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που ζητούν την άμεση, πλήρη και άνευ όρων απόσυρση των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Παραπλάνηση και προπαγάνδα από Γενί Σαφάκ: “Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν βήμα-βήμα προχώρα προς τη νίκη”

“Στην δεύτερη εβδομάδα μπήκε η στρατιωτική επιχείρηση, που άρχισε ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν για να απελευθερώσει τα υπό κατοχή εδάφη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ”αναφέρει η ερντογανική φυλλάδα Γενί Σαφάκ και προσθέτει:

“Την ώρα που ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν, σε περισσότερα του ενός μέτωπα καταγράφει ταχεία προέλαση, η Αρμενία καταγράφει μεγάλες απώλειες.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας μη μπορώντας να έχει πίσω του την στήριξη της Δύσης και της Ρωσίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με μία μεγάλη κρίση. Το Αζερμπαϊτζάν όταν η Αρμενία ανακοίνωσε πως μπορεί να κάνει υποχωρήσεις στο θέμα του Καραμπάχ, απάντησε το εξής:

“Αποσυρθείτε αμέσως από τα υπό κατοχή εδάφη”.

Ο στρατός του Αζερμπαϊάν συνεχίζει την επιχείρηση για να απελευθερώσει από την κατοχή το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Αρμενία με κατεστραμμένες τις οχυρώσεις ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να σηκώσει τη σημαία της παράδοσης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »