“Φουντώνει” ο αντιτουρκικός άξονας στην Μεσόγειο
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Babak Taghvaee σε απάντηση της παράνομης τουρκικής στρατιωτικής άσκησης “Μεσογειακή καταιγίδα-2020” στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, η Εθνική Φρουρά και ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησαν σήμερα την δική τους στρατιωτική άσκηση μεγάλων διαστάσεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα.

Γι αυτήν την μετακίνηση των Ισραηλινών έχει τεθεί σχεδόν το σύνολο της κυπριακής αεράμυνας σε πλήρη ετοιμότητα, αναφέρουν πηγές.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έστειλε στην μεγαλόνησο πάνω από 50 αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ καθώς και 300 επίλεκτους Ισραηλινούς κομάντος της γνωστής δύναμης Ματ Καλ.

Δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-130HI με σειριακούς αριθμούς 420 & 545 που ανήκουν στην 131 μοίρα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας πετούν στην περιοχή, ενώ έχουμε και πολλά ελικόπτερα τύπου S-65C-3 2025 Yas’ur που μεταφέρουν την μονάδα 669( 100 άτομα) από το Τελ Αβίβ στην Πάφο.

Στην άσκηση συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, τονίζει το δημοσίευμα.

Για την πτήση των ισραηλινών αεροσκαφών έχει εκδοθεί και η σχετική NOTAM που σχετίζεται με την κοινή άσκηση Κύπρου-Ισραήλ για τις14 & 16 Σεπτεμβρίου 2020.

“Κάθε αεροσκάφος ή ελικόπτερο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που θα εισέρχεται σε αυτές τις περιοχές θα καταρριφθεί αμέσως από την ισραηλινή αεροπορία αφού έχουν κινητοποιηθεί ισραηλινά μαχητικά F-15C / D στην περιοχή”, αναφέρει ο ιστότοπος.

Δύο ισραηλινά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130J-30 μεταφέρουν πάνω από 200 επίλεκτους Ισραηλινούς κομάντος από την βάση τους στο Νevatim στην Πάφο, ενώ έξι αεροσκάφη F-15C / D της 106 μοίρας παρείχαν κάλυψη και προστασία πάνω από την Α.Μεσόγειο.

Ισραηλινοί και Κύπριοι θα εκτελέσουν διάφορα σενάρια στο βουνό Τρόοδος κατά πάσα πιθανότητα, ενώ αναμένουμε και τις τουρκικές αντιδράσεις αφού η Άγκυρα απειλεί τους πάντες και τα πάντα εδώ και αρκετές ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε την δική του διακλαδική άσκηση “Μεσογειακή καταιγίδα-2020” στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, προκαλώντας το κοινό αίσθημα, με εθνικιστικά συνθήματα και ανάλογα προπαγανδιστικού τύπου βίντεο.

Η παρουσία των Ισραηλινών στην Κύπρο, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι οι Τούρκοι έχουν στοχοποιηθεί καίρια από τον Νετανιάχου και την χώρα του, αλλά και το σύνολο του Αραβικού κόσμου, εκτός από την Ελλάδα και της Γαλλία.

Το πρόβλημα με τους Τούρκους είναι ότι δεν έχει μόνο ο Ρ.Τ. Ερντογάν αυτές τις προκλητικά εξωφρενικές νεο-οθωμανικές ονειρώξεις για αυτοκρατορίες και προσαρτήσεις ξένων εδαφών (Γαλάζια Πατρίδα κά), αλλά σχεδόν το σύνολο του τουρκικού πολιτικού κόσμου πλην των Κούρδων βέβαια.

Οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν ποτέ να προσπαθούν για αυτά τα άνομα σχέδια, παρά μόνο όταν νικηθούν και “διαμελιστούν” ως κράτος. Αυτό άλλωστε έχει αποδείξει και η ιστορία του τουρκικού έθνους από 1000 μ.χ. που έκανε την εμφάνιση του στην Μικρά Ασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »