Οπρωθυπουργός ξεκίνησε την αναφορά του με τα γεγονότα στην Μόρια. Τα χαρακτήρισε θλιβερά και είπε ότι με την παρέμβαση των αρχών δεν υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και τραυματισμοί. Είπε ακόμα ότι σε λίγες ημέρες δημιουργήθηκε ένας καταυλισμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην φύλαξη των συνόρων μας η οποία θα συνεχιστεί και στον Έβρο και στην θάλασσα. «Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα», είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε την Ευρώπη να αφήσει τα λόγια και να περάσει στα έργα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα διδάγματα από αυτή την περιπέτεια είναι πολλά. Και είπε ότι κάποιοι μετατρέπουν το δικαίωμα στο άσυλο σε ασυλία στην παρανομία. Η Μόρια είπε ανήκει πια στο παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η Μεσόγειος αποτελεί πόλο ασφάλειας για όλη την Ευρώπη και είπε ότι όσον αφορά στην τουρκική προκλητικότητα οι απόψεις είναι ταυτόσημες.

Και εδώ όμως πρέπει από τις πράξεις να περάσουμε στα λόγια, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Τουρκία έχει χρόνο ακόμα να συνεχίσει το πρώτο ενθαρρυντικό βήμα απεμπλοκής από αυτή την κρίση. Πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια αυτό για να καρποφορήσει ο διάλογος στον οποίο η Ελλάδα είναι πάντα ανοικτή».

Και συνέχισε: «Αν σταματήσουν οι προκλήσεις τονίζω ότι άμεσα μπορούν να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές.! Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας απαγορεύει μονομερείς ενέργειες και σε αυτό πιστεύει η Ελλάδα».

Πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος από την Ελλάδα. Η Τουρκία είναι ο ”πειρατής” της περιοχής” και δεν επιτρέπεται να βάζεις μία τέτοια χώρα στο τραπέζι του διαλόγου!

Η δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού έγινε μάλιστα πρώτο θέμα στα Τουρκικά ΜΜΕ!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »