Ανοιχτά σούπερ μάρκετ, δομές υγείας, νηπιαγωγεία, δημοτικά & σχολεία ειδικής αγωγής – Κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια
Την εφαρμογή νέου πανεθνικού lockdown ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και το αρνητικό ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο και διασωληνωμένων σε ΜΕΘ.

«Επέλεξα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα, γιατί οδηγός στις αποφάσεις μας είναι τα επιστημονικά δεδομένα. Ξέρω ότι υπάρχει ανησυχία και φόβος για τα μέτρα που θα εξαγγείλουμε. Θα προσπαθήσουμε όμως να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται. Θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους στη νέα προσπάθεια. Είμαστε μία ομάδα. Τα επιστημονικά δεδομένα δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Οι πολιτικές αποφάσεις είναι κυβερνητικές αλλά τα επιστημονικά δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα».
Από το πρωί του Σαββάτου στις 06:00 σε καθεστώς περιορισμού σε όλη τη χώρα για τρεις εβδομάδες.

«Δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο με την περασμένη άνοιξη. Μια σημαντική αλλαγή θα είναι ότι τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής θα είναι ανοιχτά. Κλειστά γυμνάσια, λύκεια, θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση,» είπε ο πρωθυπουργός.

Παίρνουμε αυτά τα έκτακτα μέτρα τώρα διότι τις τελευταίες 4 με 5 ημέρες είδαμε μια επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γιατί τα μέτρα τώρα; Η απάντηση είναι πολύ σαφής. Τις τελευταίες πέντε ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Το είδαμε σε επίπεδο συνολικό των κρουσμάτων. Είδαμε αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους, μια άσχημη αναλογία εισαγωγών-εξιτηρίων στα νοσοκομεία. Αν συνεχίζαμε με αυτόν τον ρυθμό, θα έπρεπε να δεχθούμε σε 10 ημέρες πάνω από 1.000 συμπολίτες μας, από τους οποίους οι 150 θα έπρεπε να οδηγηθούν στις ΜΕΘ» εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Οι αποφάσεις για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και παιδικούς σταθμούς
Κλειστά θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεών του προς τον ελληνικό λαό.

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown.

Παράλληλα, κανονικά θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί.

Τα τρία νέα επιδόματα για τη στήριξη εργαζομένων και ανέργων

Δέσμη τριών μέτρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεών του.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα τρία μέτρα είναι τα εξής
1ο εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής για το Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση 800 ευρώ στις αρχές Δεκεμβρίου

2ο Επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας

3ο Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ στους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους (περίπου 130.000)

Στη συνέχεια (στις 15:00) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις, εργοδότες, εργαζομένους και ανέργους, καθώς και σε τι ποσοστό θα πρέπει οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν με τηλεργασία.

Στις 18:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα εξηγήσει ποιοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ λόγω του lockdown.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »