Μια μεγάλη σύμβαση υπεγράφη σήμερα το πρωί 1η Οκτωβρίου μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑ και Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και της εταιρείας «ΑΝΤΑΙΟΣ» μέσω του Εκπροσώπου της κ. Φράγκου Νικόλαου.
Πρόκειται για τη σύμβαση κατασκευής έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» Συμβατικού ποσού: 814.006,60€ (Χωρίς ΦΠΑ) Ενταγμένου στην ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους του Π.Δ.Ε.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κατά την υπογραφή της σύμβασης «είμαστε στην ευχάριστη θέση, σήμερα στη ΔΕΥΑ η οποία είναι η κορμοστασιά των έργων μεγάλης εμβέλειας να υπογράφεται ακόμα μία σημαντική σύμβαση για ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής για την τοπική κοινωνία, όπως είναι η ύδρευση για την συγκεκριμένη περιοχή. Ολοκληρώνοντας τόνισε πως είναι ήδη διασφαλισμένη η χρηματοδότηση του έργου έχοντας πάντα ως άξονα την ΔΕΥΑ της Αιγιάλειας σε όλη την περιοχή θα πραγματοποιηθούν ακόμα μεγαλύτερα έργα.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της «ΑΝΤΑΙΟΣ» δήλωσε πως υπεγράφη άλλη μία σύμβαση χάρη στις προσπάθειες της ΔΕΥΑ και του Δημάρχου και εξέφρασε την πεποίθηση για μια συνεργασία με τις καλύτερες συνθήκες.
Αξίζει να σημειωθεί πως αντικείμενο του έργου αποτελεί η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός δικτύων ύδρευσης των πυρόπληκτων οικισμών του Δήμου Αιγιαλείας.
Ειδικότερα, στο αντικείμενο του έργου εμπεριέχεται η κατασκευή αγωγών ύδρευσης, η τοποθέτηση δυο προκατασκευασμένων μεταλλικών δεξαμενών 100μ3 και κατασκευή μιας διπλής εκ σκυροδέματος, η ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης βάθους 180μ, η τοποθέτηση οργάνων και εξαρτημάτων για την βελτίωση της απόδοσης των δικτύων ύδρευσης, η τοποθέτηση Η-Μ εξοπλισμού στην δεξαμενή σκυροδέματος και την γεώτρηση για την μεταφορά του νερού σε υφιστάμενη δεξαμενή, η βελτίωση (με αντικατάσταση) τμημάτων εσωτερικών δικτύων στον οικισμό Άνω Διακοπτού.
Τα έργα εκτείνονται στην Τ.Κ. Κουνινάς Δ.Ε. Αιγίου, στην Δ.Κ. Διακοπτού (οικισμοί Κερνίτσα, Λόφος και Καλυβίτης) και στην Τ.Κ. Άνω Διακοπτού (Άνω Διακοπτό) του Δήμου Αιγιαλείας.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019, ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους του Π.Δ.Ε. με Κωδικό 2019ΕΠ40100000, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 43142/17-04-2019 Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (Δ/νση Δημοσίων Επενδύσεων. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »