Παγκόσμιες εξελίξεις σηματοδοτεί η ανακοίνωση του νέου ευρασιατικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από την Κίνα όπως είχε ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό το WarNews247. Είχαμε πει από τις 19/4 πως θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Αυτό ξεκίνησε σήμερα.  Και πλέον οι εξελίξεις κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η Κίνα ανακοίνωσε την δημιουργία του “ΔΝΤ Ευρασίας” και ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε την δημιουργία νέου νομίσματος. Μάλιστα οι υπό ένταξη χώρες στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρασίας δεν θα έχουν κανένα λόγο να αποπληρώσουν τα χρέη που έκαναν σε δολάρια ή ευρώ!

Συνεπώς, έρχεται μεγάλη τορπίλη σε δολάριο και ευρώ. Πολλές χώρες θα σπεύσουν να ενταχτούν στο νέο νομισματικό σύστημα είτε είναι από τον Νότο είτε από την Μέση Ανατολή.

Σήμερα έγινε η αντικατάσταση του ΔΝΤ.

Ακολουθεί η αντικατάσταση του συστήματος SWIFT.

Το ΔΝΤ Ευρασίας

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δημιουργεί ένα αποθεματικό γιουάν με άλλα πέντε κράτη σε συνεργασία με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών για να ανταγωνιστεί το δολάριο και να στηρίξει άλλες οικονομίες που αντιμετωπίζουν αστάθεια

Πρόκειται για το ΔΝΤ της Ευρασίας, σε πρώτη φάση με την συμμετοχή χωρών όπως η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία, το Χονγκ Κονγκ και η Χιλή, που θα συνεισφέρουν η καθεμία από 15 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 2,2 δισ. δολάρια), προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, στην περίπτωση που το χρειαστούν.

Η ανακοίνωση έγινε από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας – και ήλθε σε συνέχεια της δημοσιοποίησης την περασμένη εβδομάδα του σινο-ρωσικού σχεδίου από τον ίδιο τον Β.Πούτιν για την δημιουργία του «αντι-δολαρίου» για τις διεθνείς συναλλαγές, με τη συμμετοχή χωρών όπως η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική.

«Όταν χρειάζονται ρευστότητα, οι συμμετέχουσες κεντρικές τράπεζες όχι μόνο θα μπορούν να αντλούν από τις συνεισφορές τους, αλλά θα έχουν επίσης πρόσβαση σε πρόσθετη χρηματοδότηση μέσω ενός παραθύρου ρευστότητας με εξασφάλιση», ανέφερε η τράπεζα.

Σύμφωνα με την αναφορά, τα κεφάλαια θα αποθηκευτούν στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

Εν τω μεταξύ, τον περασμένο μήνα, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας – τα μεγαλύτερα στον κόσμο – αυξήθηκαν για πρώτη φορά το 2022, έδειξαν τα κρατικά στοιχεία. Τα αποθέματα της χώρας αυξήθηκαν κατά 80,6 δισεκατομμύρια δολάρια φτάνοντας τα 3,13 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »