Για νέα έξαρση της πανδημίας και νέα περιοριστικά μέτρα προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει στον βαθμό που θα ήθελε.

Πολλές χώρες ανά την Ευρώπη επιστρέφουν σε ρυθμούς κανονικότητας, ανοίγοντας δραστηριότητες. Παρόλα αυτά ο κίνδυνος του 4ου κύματος, αλλά και των μεταλλάξεων, φαίνεται πως απασχολεί ιδιαιτέρως τις κυβερνήσεις, καθώς η Βρετανία η οποία έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 42% του πληθυσμού καταγράφει ραγδαία αύξηση θανάτων, λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα».

Υπό το πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, προειδοποίησε ότι η Ευρώπη, σε καμία περίπτωση, δεν έχει διαφύγει του κινδύνου λόγω COVID.

«Καθώς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, λαμβάνουν χώρα ολοένα και περισσότερες κοινωνικές συγκεντρώσεις, μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού και μεγάλες γιορτές και αθλητικά τουρνουά, ο ΠΟΥ στην Ευρώπη ζητά προσοχή» τόνισε ο Κλούγκε στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Παράλληλα, ο ΠΟΥ έκρουσε «καμπανάκι» για την πορεία των εμβολιασμών στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι τα ποσοστά εμβολιασμών δεν επαρκούν για την αποφυγή μιας νέας έξαρσης του ιού.
Προσφάτως, άλλωστε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για τη βιαστική άρση των περιορισμών εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους προειδοποίησε για την «πολύ γρήγορη» άρση των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό την ώρα που οι μεταλλάξεις συνεχίζουν να είναι ενεργές.

«Με την αυξημένη παγκόσμια μετάδοση των μεταλλάξεων που προκαλούν ανησυχία, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Delta, η άρση των περιορισμών πολύ γρήγορα θα μπορούσε να είναι καταστροφική για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί» είπε ο ίδιος.

Όλο αυτό… την ώρα που η Ευρώπη έχει ζήσει περίπου 1,5 χρόνο lockdown το οποίο δεν κατάφερε να αναχαιτίσει την πανδημία και ενώ έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί, με τις κυβερνήσεις να παρουσιάζουν τα εμβόλια ως πανάκεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »