«Έχουμε υπερηχητικά όπλα – Μπορούμε να χτυπήσουμε πιο γρήγορα ΗΠΑ και ΕΕ»

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Nτιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν φοβάται «ηλίθιους Αμερικανούς ε.α. στρατηγούς που μιλούν για χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία» και πως «διαθέτει υπερηχητικά όπλα που εγγυημένα μπορούν να πλήξουν γρήγορα στόχους σε ΗΠΑ και ΕΕ».

Συμπλήρωσε πως αν χρειαστεί η Ρωσία «θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να προστατέψει το Ντόνμπας» και τους ρωσόφωνους πληθυσμούς της περιοχής.

Ήταν η απάντησή του στον ε.α. Αμερικανό στρατηγό Μπεν Χότζες που απείλησε τη Ρωσία με καταστροφή στρατιωτικών βάσεων στην Κριμαία εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει:

“Αποτελέσματα των αποφάσεων του Ανώτατου Αρχηγού της 21.09.22

Θα διεξαχθούν δημοψηφίσματα και οι δημοκρατίες του Ντόνμπας και άλλα εδάφη θα γίνουν δεκτά στη Ρωσία.

Η προστασία όλων των εδαφών που έχουν ενταχθεί θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων και των όπλων που βασίζονται σε νέες αρχές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοια προστασία.

Η υπερηχητική ταχύτητα (εννοεί τους ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους) είναι εγγυημένο ότι μπορεί να πλήξει στόχους στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ πιο γρήγορα.

Επομένως, διάφοροι συνταξιούχοι ηλίθιοι με ρίγες στρατηγών δεν χρειάζεται να μας τρομάζουν μιλώντας για χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία.

Αλλά το δυτικό κατεστημένο, γενικά, όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο. Δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής“.

Ο Αμερικανός στρατηγός ε.α. Μπεν Χότζες είπε ότι σε περίπτωση χρήσης πυρηνικών όπλων, οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία θα εκκαθαριστούν και ότι θα δεχτεί επίθεση και ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό Μπεν Χότζες, η πιθανότητα η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα είναι εξαιρετικά μικρή, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι έτοιμες για τέτοιες ενέργειες.

«Γνωρίζει [ο Πούτιν] ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να απαντήσουν εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Η απάντηση των ΗΠΑ μπορεί να μην είναι πυρηνική… αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα καταστροφικό χτύπημα που θα μπορούσε, για παράδειγμα, να καταστρέψει τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας ή τις ρωσικές βάσεις στην Κριμαία. Ως εκ τούτου, νομίζω ότι ο Πρόεδρος Πούτιν και το περιβάλλον του δεν θα θέλουν να σύρουν άμεσα τις Ηνωμένες Πολιτείες στη σύγκρουση», προφανώς θεωρώντας ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν το Ναυτικό της… Ναμίμπια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »