ΟΡώσος αντιπρόεδρος προειδοποίησε ότι, οι ρωσικές δυνάμεις θα σταματήσουν στην Δυτική Ουκρανία και πουθενά αλλού, δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεων της Μόσχας.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι, “ο ρωσικός στρατός, εάν χρειαστεί, θα μεταβεί στο Κίεβο ή στο Λβιβ για να «εξολοθρεύσει αυτή την μόλυνση» όπως επιδεικτικά αποκάλεσε την ουκρανική πολιτική ηγεσία.

“Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί εδώ. Εάν είναι απαραίτητο να φτάσουμε στο Κίεβο, τότε θα πάμε στο Κίεβο, εάν πρέπει να πάμε στο Λβιβ, τότε θα πάμε στο Λβιβ για να εξολοθρεύσουμε αυτήν την μόλυνση”, τόνισε ο ίδιος.

Όταν ρωτήθηκε αν είναι σωστό να θεωρείται ο αμερικανικός στρατός πρώτος και ο ρωσικός στρατός δεύτερος, ο Μεντβέντεφ απάντησε ότι ο στρατός που πολεμά μπορεί να χαρακτηριστεί ισχυρός.

Ωστόσο, εάν οι στρατοί της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκινήσουν τον πόλεμο, «είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει νικητής».

“Ανεξάρτητα από το πόσοι πύραυλοι θα καταρρίπτονται πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή πάνω από τη Ρωσία, ορισμένοι από αυτούς θα προκαλέσουν εγγυημένη ήττα”, τόνισε ο Ρώσος πολιτικός.

Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν μόνοι τους να ξεφύγουν από το Μπαχμούτ

Πηγές αναφέρουν ότι “συνειδητοποιώντας την απελπισία της κατάστασής τους κοντά στο Μπαχμούτ, αρκετοί Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν να ξεφύγουν από την πόλη μόνοι τους.

Ρώσοι μισθοφόροι κατάφεραν να σταματήσουν αυτοκίνητο με τους Ουκρανούς δραπέτες 

Κρίσιμη η κατάσταση για το Κίεβο στο Μπαχμούτ αναζητά λύσεις

Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές δεν συγκρατούν τα συναισθήματά τους, μιλώντας για την κρίσιμη κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ.

Σύμφωνα με έναν από αυτούς η «γενική κατάσταση είναι απελπιστικά δύσκολη. Συνεχής ταλάντευση προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Ο εχθρός επιτίθεται, καταστρέφοντας τα πάντα.

Νοτιοδυτικά προάστια του Μπαχμούτ: εδώ η κατάσταση είναι ήδη αρκετά κρίσιμη. Κοντά στη διασταύρωση του Αγ. Τσαϊκόφσκι και Κορσούνσκαγια, συμπεριλαμβανομένων των παρακείμενων κτιρίων υπάρχει συνεχή προέλαση των Ρώσων  και κόλαση από μάχες.

Βόρεια της πόλης : οι κατευθύνσεις Bogdanovka, Khromovo, Minkovki δέχονται μπαράζ πυροβολικού.
Στο Χρόμοβο οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απώθησαν του Ρώσους μισθοφόρους για λίγο πιο μακριά από τον αυτοκινητόδρομο, αλλά, όχι για πολύ.

Οι Ρώσοι θα ανακάμψουν, με νέες εφεδρείες και θα ορμήσουν ξανά σε μια μαζική επίθεση.

Στην περιοχή Ivanovskoye οι μαχητές της «Βάγκνερ» εισβάλλουν στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με μεγάλες δυνάμεις για τρίτη ημέρα χωρίς στάση. Κάνουν πρόοδο, αν και μικρή.

Ο εχθρός έχει στείλει τώρα όλες τις δυνάμεις του για να παρακάμψει τον Ιβανόφσκι και το Χρόμοβο, για να συναντηθούν στη συνέχεια σε δύο ομάδες στα δυτικά περίχωρα του Μπαχμούτ και να περικυκλώσουν τη φρουρά μας”, τονίζει ο ίδιος δείχνοντας το σχέδιο περικύκλωσης των Ουκρανών εντός της πόλης.

Η οποιαδήποτε ουκρανική αντεπίθεση θα πρέπει να διασπάσει τον κλοιό της Wagner υπό το φόβο νέας περικύκλωσης εξωτερικά του Μπαχμούτ από τον ρωσικές τακτικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζουμε ότι την χθεσινή νύχτα, ρωσικά μαχητικά Su-35 επιτέθηκαν σε στόχους στην περιοχή Σούμου με κατευθυνόμενες βόμβες, καθώς και με πυραύλους Kh-31P.

Αυτό ανέφερε η διοίκηση των αεροπορικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Στόχος των Ρώσων όλες οι συστοιχίες ουκρανικών πυραύλων S-300.

Αμερικανός Συνταγματάρχης Μακγρέγκορ: Το ρωσικό πυροβολικό διαλύει κάθε ουκρανική επίθεση

“Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να φτάσουν στα ρωσικά στρατεύματα γιατί καταστρέφονται από βαριά όπλα πριν προλάβουν”, είπε ο Συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, στο  YouTube.

«Με άλλα λόγια, πριν προλάβουν οι Ουκρανοί να φτάσουν στις ρωσικές δυνάμεις, δεν έχει μείνει τίποτα από αυτές», είπε ο Αμερικανός ειδικός.

“Τα ρωσικά μαχητικά βοηθούνται σε αυτό από το προηγμένο σύστημα πληροφοριών, το οποίο τους κρατά ενήμερους τους πιλότους τους, για το πεδίο της μάχης, επιτρέποντάς τους να εκτελούν τόσο ακριβή πλήγματα κατά των ουκρανικών δυνάμεων, είπε ο ίδιος.

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν ευρεία αντεπίθεση στο Μπαχμούτ, αυτό είναι απόλυτα σίγουρο, όπως σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι  τους αναμένουν και δεν θα προβούν σε καμία κίνηση.

Ο λόγος είναι ότι επιζητούν να εξουδετερώσουν όσο πιο μεγάλες αριθμητικά δυνάμεις των Ουκρανών μπορούν, πριν εξαπολύσουν την δική τους επίθεση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »