Μια διεφθαρμένη Επιτροπή ενός διεφθαρμένου Ευρωκοινοβουλίου – Υπέρ των «εργατικών μεταρρυθμίσεων» του Κατάρ είχε ψηφίσει στο Ευρωκοινοβούλιο και η Ελληνική Λύση!

Επιχείρηση «ξεπλύματος» του επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά και μήνυμα σε όσους «τα έπαιρναν» από το Κατάρ ότι θα υπάρξει «κάλυψη» από την Κομισιόν έστειλε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μέσω του εκπροσώπου της Ερίκ Μαμέρ: «Η Πρόεδρος στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων» απάντησε ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα που «καρφώνουν» τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά που έκανε τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις στήριξης του Κατάρ με αυτές που έκανε η Εύα Καϊλή.

Ειδικότερα, ο Ε.Μαμέρ επισημαίνει ότι αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου Σχοινά σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, «Οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφορές».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς (Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής) είχε δηλώσει επί λέξει σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ παρά τους 6.000 νεκρούς εργάτες κατά την διάρκεια των ετών προετοιμασίας της χώρας για το Μουντιάλ:

Έχει σαφέστατα κάνει τομές σε πράγματα που είναι αδιανόητα για χώρες της περιοχής. Το Κατάρ έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει αναμορφώσει την εργατική του νομοθεσία».

Και γιατί να μην το δηλώσει; Στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου από τους 58 ευρωβουλευτές οι 42 ψήφισαν υπέρ των θέσεων Καϊλή!

Και μέσα σε αυτούς το σύνολο των 18 μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)! Μαζί τους και ο Σοσιαλιστές! Και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, διά του ευρωβουλευτή Φ.Φράγκου!

Οι 16 αρνητικές ψήφοι για το Κατάρ προέρχονταν αποκλειστικά από την Αριστερά. Ανάμεσά τους, για να αποδίδουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Αρβανίτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »