Απόλυτη παράνοια επικρατεί στο “βασίλειο του Ερντογάν”
Για «θάνατο του ΝΑΤΟ» κάνει λόγο ο Τούρκος καθηγητής Δρ. Κασίν, σύμβουλος του ΥΠΑΜ, ενώ δηλώνει ότι αν θα έχουμε ελληνοτουρκική σύγκρουση στην Α.Μεσόγειο… η Ελλάδα θα χάσει τα Δωδεκάννησα για τα οποία η Τουρκία θα συζητήσει με την Ιταλία.

“Τα πλοία του ΝΑΤΟ αν επιχειρήσουν να εισέλθουν στην περιοχή θα μπουν σε ένα φέρετρο, διότι δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει περισσότερο στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτήν την περίπτωση, η ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ θα παραβιαστεί και θα έχουμε αδιέξοδο. Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο και ισχυρό κράτος», δήλωσε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Τόνισε ειδικά ότι μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση που θα διαταράξει το status quo στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο,έχοντας ως αποτέλεσμα να χάσει η Ελλάδα τα νησιά της και την Κύπρο.

Ο “φουριόζος” Τούρκος ειδικός χρησιμοποίησε εκφράσεις που δηλώνουν ότι η Τουρκία είναι μια πολιτική και στρατιωτική δύναμη που δεν ανέχεται απειλές από κανέναν.

Ο Δρ. Casin συνέχισε :”η Τουρκία δεν είναι μόνη της στην ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχουν σημαντικές σχέσεις με την Ιταλία και τη Μάλτα, ενώ η Άγκυρα θα συζητήσει την κατάσταση των Δωδεκανήσων με την Ιταλία”.

Ο Δρ. Κασίν κάνοντας λόγο για παράνομες ενέργειες της Ελλάδας κατά του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, τονίζει ότι όλα αυτά είναι αντίθετα με τον νόμο της θάλασσας.

“Οποιαδήποτε εχθρική στάση του ελληνικού ΠΝ απέναντι σε πολεμικά μας πλοίο θα έχει μια σκληρή απάντηση. Η Τουρκία δεν είναι πλέον ο ασθενής αλλά ο γιατρός του ΝΑΤΟ. Είναι επίσης ένας πολύ ισχυρός φύλακας της παγκόσμιας ειρήνης”, τονίζει .

Επιπλέον ο ίδιος ζητά, από Αίγυπτο και Λίβανο να ξαναρχίσουν σταδιακά οι διαπραγματεύσεις με τη Συρία.

“Πράγματι, η Τουρκία άνοιξε αυτήν την πόρτα διαλόγου με την πρόσκληση για μια Μεσογειακή συνονόηση . Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι η Τουρκία πρέπει να ξεκινήσει αμέσως τις επιχειρήσεις σε Σύρτη και Τζούφρα στη Λιβύη. Δεδομένου ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας έλαβε απόφαση σχετικά με αυτό, πρέπει να δράσουμε”, τόνισε ο ίδιος.

Στην Τουρκία όπως φαίνεται σχεδόν οι περισσότεροι ειδικοί, και αξιωματούχοι του ΑΚΡ, έχουν παραφρονήσει πολύ άσχημα με όλα αυτά που ξεστομίζουν, ό,τι και να γίνει το επόμενο διάστημα.

Οι τουρκικές απειλές “ανακατεμένες” με την διεθνή νομιμότητα και δήθεν εκκλήσεις για ειρήνη δείχνουν ότι στην χώρα αυτή το καθεστώς έχει προκαλέσει ομαδική παράνοια, παρόμοια με αυτή των Ναζί στον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Το που θα οδηγήσουν όλα αυτά είναι πασιφανή, διότι μια σύγκρουση στρατιωτικού τύπου στην Μεσόγειο που επιφέρει και την αντίδραση της “νωχελικής “δύσης θα διαμελίσει το σημερινό “τεχνητό” τουρκικό κράτος, καθιστώντας το μια μικρή επαρχία της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας που θέλει να αναβιώσει ξανά ο Τούρκος πρόεδρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »