Οι ρωσόφωνοι αποφασίζουν για το μέλλον τους

Από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη, τέσσερις περιφέρειες στη νότια και ανατολική Ουκρανία, που βρίσκονται υπό τον πλήρη ή μερικό έλεγχο της Μόσχας, θα ψηφίσουν στα δημοψηφίσματα με τα οποία οι κάτοικοί τους θα αποφασίσουν για την ένταξη των περιοχών τους στην Ρωσικής Ομοσπονδία.

Από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία είναι ρωσόφωνοι και ρωσικής εθνικής συνείδησης αναμένεται να ψηφίσουν θετικά.

Οι ρωσόφωνες αρχές των εδαφών αυτών και η Μόσχα ξεκαθάρισαν ότι η διαδικασία θα προχωρήσει.«Η ψηφοφορία ξεκινά αύριο (σήμερα Παρασκευή) και τίποτα δεν θα την εμποδίσει» είπε χθες στη ρωσική τηλεόραση ο επικεφαλής της κατοχικής διοίκησης της Χερσώνας, Βλαντίμιρ Σάλντο.

Η εκλογική επιτροπή των ρωσόφωνων του Ντονέτσκ, στα ανατολικά, διευκρίνισε ότι «για λόγους ασφαλείας» το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κατ’ ουσίαν από πόρτα σε πόρτα, «μπροστά στα σπίτια», και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες.

Τα εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν μόνο την τελευταία ημέρα, δηλαδή στις 27 Σεπτεμβρίου

Το ΝΑΤΟ καταδίκασε χθες τα σχέδια της Μόσχας για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και κάλεσε όλα τα μέλη της Συμμαχίας να απορρίψουν τις «κατάφωρες απόπειρες της Ρωσίας για κατάκτηση εδαφών».

Τα δημοψηφίσματα δεν διεξάγονται για τυπικούς λόγους όπως πολλοί στην Δύση θέλουν να πιστεύουν αλλά για την νομιμοποίηση της έλευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και της εγκατάστασής τους στις περιοχές αυτές αφού πλέον θα πρόκειται για ρωσικά εδάφη.

Φυσικά, για να τις αναγκάσουν να αποχωρήσουν από αυτές. εάν αυτό γίνει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των Ουκρανών θα θεωρηθεί πολεμική ενέργεια κατά ρωσικού εδάφους και θα αντιμετωπιστεί τελείως διαφορετικά από ότι συνέβη μέχρι τώρα

Επίσης, οι Ρώσοι με τα δημοψηφίσματα αυτά επί της ουσίας θα χαρακτηρίσουν τα ουκρανικά στρατεύματα που παραμένουν σε περιοχές των περιφερειών ως κατοχικές δυνάμεις και θα πράξουν τα δέοντα για να τις αναγκάσουν να αποχωρήσουν από αυτές.

Αυτό που θα πετύχει η Μόσχα με αυτά τα δημοψηφίσματα είναι να μεταφέρει τις κρατικές δομές της και την επίσημη παρουσία της στις περιοχές αυτές καθιστώντας έτσι αδύνατη, για τις δυνάμεις του Κιέβου, την επαναφορά τους υπό τον έλεγχό τους.

Πλέον η Ρωσία θα αποκτήσει 15 με 20 εκατομμύρια νέους κατοίκους κάτι πολύ σημαντικό για την συνολική της ισχύ (γεωπολιτικά οι κυριαρχούσες χώρες στον πλανήτη θεωρούνται πως πρέπει να έχουν πληθυσμούς μεταξύ 250 και 300 εκατομμυρίων όπως ακριβώς ήταν οι ΗΠΑ και η Σοβ.Ένωση την δεκαετία του ΄80) καθώς θα φτάσει ο πληθυσμός της τα 160.000.000 ενώ θα αποκτήσει σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και πόρους.

Μην ξεχνάμε πως οι ρωσόφωνες περιφέρειες είναι και οι πλουσιότερες στην Ουκρανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »