• Η σύγχρονη τεχνική χειραγώγησης των μαζών είναι ένα κράμα Μακιαβελλισμιού – Γκεμπελισμού εκσυγχρονισμένο στην σημερινή πραγματικότητα. 
    Διαβάζοντας κάθε τεχνική θα διακρίνετε και μία παρούσα επίθεση (εμφανή ή υποκρυπτόμενη) για την οποία χρειάζεται… μέσω της τεχνικής αυτής εκ πρώτοις να αμυνθείτε μέχρι να καταλήξετε στο ειδικότερο σχεδιασμό άμυνας αλλά και αντεπίθεσης. Μπορεί να είναι και το μοναδικό πρώτο όπλο άμυνας με όλα αυτά που μας βομβαρδίζουν και ζούμε.

 

1. Διασκέδαση: Γίνετε επιλεκτικοί στον τρόπο διασκέδασης σας επιλέγοντας θεάματα ουσίας, παρέες φίλων και γνωστών με πλουραλισμό γνώσεων, πηγαίο χιούμορ και έντονο το αίσθημα της αναζήτησης.
Αποφύγετε οτιδήποτε ρηχό και δεν χρειάζεται να γελάτε σε ότι χαζομάρα ακούσετε μόνο και μόνο για να μην κακοκαρδίσετε τον συνομιλητή σας.
2. Έλλειψη πανικού: Σε ότι πρόβλημα ενδεχομένως σας παρουσιάσουν αποφύγετε τον πανικό. Αναλύστε το συλλέγοντας πληροφορίες από παντού αποκλείοντας οποιαδήποτε λύση σας προτείνεται από αυτόν που δημιούργησε το πρόβλημα. Αυτός που θέλει να σου κάνει κακό αποκλείεται να θέλει να σε σώσει.
3. Αρνηθείτε την υποβάθμιση με οποιονδήποτε τρόπο της προσωπικότητας σας. Η υποβάθμιση έχει σαν σκοπό να σας επιφέρει ενοχές και οι ενοχές απάθεια. Αν όντως αισθανθείτε ότι κάπου υστερείτε απλά συλλέξτε γνώση και πληροφορίες από τρίτες πηγές για το συγκεκριμένο θέμα. Ετσι εκτός της γνώσης αυξάνετε και την κριτική σκέψη σας.
4. Μην αφήνετε μόνο την ελπίδα να είναι η σανίδα σωτηρίας σας. Η αναβολή αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης δύσκολης κατάστασης θα επιφέρει στο τέλος την αποδοχή της. Ετοιμάστε άμεσα την άμυνα σας και την λύση με το που παρουσιαστεί το πρόβλημα ακόμα και ως ενδεχόμενο.
5. Μην δεχτείτε να σας αντιμετωπίζουν σαν δωδεκάχρονα παιδιά. Η υποτίμηση της νοημοσύνης σας επιφέρει ανακλαστικά ανάλογη αντίδραση δωδεκάχρονου και από εσάς. Σε τέτοιου είδους “επιθέσεις” αντιδράστε με ωμή ωριμότητα και αποκρούστε τις. Η αφέλεια που εμπεριέχεται σε αυτές τις επιθέσεις κρύβουν εξαπάτηση ή υπέρμετρη βλακεία. Τίποτα από τα δύο δεν θέλετε.
6. Θωρακίστε τον συναισθηματικό σας κόσμο απέναντι στον εχθρό σας και προβάλετε την λογική. Αν σας κάνουν να ενεργείτε μονο συναισθηματικά το πιο πιθανό είναι να ελέγξουν το ασυνείδητο σας και να σας εμφυτεύσουν ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές που οι ίδιοι επιδιώκουν. Το βρίσκω αδιανόητο στην Ελλάδα με τόσο ήλιο, θάλασσα, εξωστρεφείς κατοίκους να κάνουν καριέρα οι ψυχολόγοι και τα αντικαταθλιπτικά να ξεπερνούν σε πωλήσεις τα παυσίπονα.
7. Μορφωθείτε και μορφώστε τα παιδιά σας. Η μόρφωση είναι το βασικό όπλο άμυνας στην χειραγώγηση.
8. Αποκρούστε οποιαδήποτε μετριότητα εισβάλει στην ζωή σας. Στα μέζεα σας αν κατηγορηθείτε ως σνόμπ από τους άλλους.
9.Αρνηθείτε την ενοχή για θέματα στα οποία δεν φταίτε. Αν πάλι συμμετείχατε με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτά αποδεχτείτε την όποια ενοχή πραγματικά σας αναλογεί και προσπαθήστε να διορθώσετε την συμπεριφορά σας στο μέλλον.
10. Μην αφήνετε τρίτους να γνωρίζουν καλύτερα από εσάς τον ίδιο σας τον εαυτό. Το να παρεχετε μόνοι σας πληροφορίες που αφορούν την προσωπικότητα σας μόνο κακό θα σας επιφέρει. Προσέξτε τι πληροφορίες που αφορούν την ιδιωτική σας ζωή δημοσιεύετε στα social media Δεν ξέρετε ποιός τα βλεπει και πως μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον σας. Σας αρέσει το ενδεχόμενο το facebook να σας γνωρίζει καλύτερα από ότι εσείς τον ίδιο σας τον εαυτό;;
11. Τροφή. Η ποιότητα της τροφής που καταναλώνετε ενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες του σώματος, άρα και τον εγκέφαλο σας.
12. Συνεχής παρατήρηση των πραγμάτων γύρω σας . Εκπαιδευτείτε σε αυτό και να μην αφήνετε να περνάει κάτι απαρατήρητο. Θα χαλαρώνετε μόνο στο σπίτι σας και με τους πραγματικά δικούς σας ανθρώπους.
Άραγε πόσο δύσκολο είναι να εφαρμόσει ο καθένας μας αυτές τις τεχνικές (στο μέτρο που μπορεί);;
ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ……..
  • Παρατηρηση εαν ειναι δυνατον του φυσικου περιβαλλοντος.
    Εκει οι κανονες ειναι υπερβατικοι της ανθρωπινης καταχρησης.
    Επαφη και βιωμα μεσα στην φυση συν χρονο μαζι με ζωακια μπορει να λειτουργησει ευεργετικα και σωτηρια για πολλους.

    Ακομη η συχνη σωματικη ασκηση ειναι απαραιτητη για την ελευθερια κινησεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »