Πυρηνικός συναγερμός λόγω Poseidon και Avangard

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως η Διοίκηση Έκτακτης Ανάγκης της Νέας Υόρκης δημοσίευσε βίντεο/σποτ με το οποίο ενημερώνει τους πολίτες της πόλης τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.

Σαφέστατη η κίνηση συνδέεται με την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία αλλά και στην Βαλτική. Αυτό που ανησυχεί πλέον τις ΗΠΑ, είναι αυτό που έχει περιγράψει το WarNews247 σε προγενέστερο άρθρο.

Η Ρωσία έχει θέσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα όλα τα στρατηγικά της όπλα, RS-28 Sarmat, Avangard, Poseidon και σταδιακά S-500.

 

“Τι να κάνετε σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης”

Στο βίντεο περιγράφονται τα “σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι Νεοϋορκέζοι σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης”.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η Διοίκηση Έκτακτης Ανάγκης της Νέας Υόρκης:

«Αν και η πιθανότητα να συμβεί ένα περιστατικό με πυρηνικά όπλα μέσα/κοντά στη Νέα Υόρκη είναι πολύ χαμηλή, είναι σημαντικό οι Νεοϋορκέζοι να γνωρίζουν τα βήματα για να παραμείνουν ασφαλείς», δήλωσε το Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Νέας Υόρκης στην ανακοίνωση τύπου.

Η ανακοίνωση της δημόσιας υπηρεσίας προσδιορίζει τρία βήματα που μπορούν να κάνουν οι Νεοϋορκέζοι «καθώς το τοπίο απειλών συνεχίζει να εξελίσσεται».

«Έγινε λοιπόν μια πυρηνική επίθεση», ξεκινά το PSA. «Μη με ρωτάτε πώς και γιατί. Απλά να ξέρεις ότι το μεγάλο έχει χτυπήσει. ΕΝΤΑΞΕΙ. Οπότε τι κάνουμε?”

Σε περίπτωση πυρηνικού περιστατικού, το PSA συμβουλεύει τις ακόλουθες ενέργειες:

Μπείτε μέσα: Μετακινηθείτε σε εσωτερικούς χώρους και μακριά από οποιαδήποτε παράθυρα σπιτιού., Εσύ, οι φίλοι σου, η οικογένεια σου μπείτε μέσα. Το να μείνετε σε αυτοκίνητο δεν αποτελεί επιλογή. Πρέπει να μπείτε σε κτίριο και να φύγετε μακριά από τα παράθυρα.

 

Μείνετε μέσα: Κλείστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Αν έχετε υπόγειο κατευθυνθείτε εκεί. Αν δεν έχετε πηγαίνετε γρήγορα. Αν ήσασταν έξω την ώρα της έκρηξης, τότε πλυθείτε αμέσως..

 

Μείνετε συντονισμένοι και διατηρήστε τη θέση σας: Ακολουθήστε τα μέσα ενημέρωσης για σύγχρονες λεπτομέρειες και κοιτάξτε μπροστά στις ειδοποιήσεις των αξιωματικών όταν είναι ασφαλές να βγείτε σε εξωτερικούς χώρους.

«Αν ήσασταν έξω μετά την έκρηξη, καθαρίστε αμέσως. Αφαιρέστε και βάλτε σε σακούλες όλα τα εξωτερικά ρούχα, για να κρατήσετε τη ραδιενεργή σκόνη ή την τέφρα μακριά από το σώμα σας», συμβουλεύει το PSA.

Οι Νεοϋορκέζοι εμπνέονται να συμμετάσχουν στο Notify NYC, το επίσημο πρόγραμμα επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης της πόλης και να λάβουν δωρεάν ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης επισκεπτόμενοι το NYC.gov/notifynyc ή καλώντας το 311.

Δείτε το βίντεο

Cobalt Magnet 22

Ταυτόχρονα περισσότερες από 30 τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες διεξήγαγαν μια «άσκηση ραδιενεργών περιστατικών» στο Ώστιν του Τέξας πριν ένα μήνα, με το βλέμμα σε πιθανό πυρηνικό πόλεμο,

Όπως μεταδίδεται:

“Η Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας (NNSA) του Υπουργείου Ενέργειας (DoE) διεξήγαγε άσκηση στο Ώστιν του Τέξας, που περιλαμβάνει τη χρήση αεροσκαφών για μια προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης.

Η άσκηση ονομαζόταν «Cobalt Magnet 22», και έγινε για να προετοιμάσει τις τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες για την πιθανότητα μελλοντικής πυρηνικής επίθεσης.

Σε «διάφορες τοποθεσίες γύρω από την πόλη η άσκηση προσομοίωσε μια πυρηνική επίθεση, επιτρέποντας στο προσωπικό να παρέχει βοήθεια έκτακτης ανάγκης στους πληγέντες πληθυσμούς.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το προσωπικό με εξοπλισμό ατομικής προστασίας παρακολουθούσε και ανιχνεύει ακτινοβολία.

“Οι άνδρες και οι γυναίκες της Ομάδας Υποστήριξης Πυρηνικής Έκτακτης Ανάγκης – ή NEST – εκπαιδεύονται για να παρέχουν στους λήπτες αποφάσεων έγκαιρες, εφαρμόσιμες επιστημονικές συμβουλές κατά τη διάρκεια τρομακτικών γεγονότων”, είπε ο Jay Tilden, αναπληρωτής υφυπουργός του DoE».

Ρωσία: Το δεύτερο σύνταγμα ICBM με Avangard αναλαμβάνει καθήκοντα μάχης

Ένα σύνταγμα ICBM UR-100N UTTKh με την υπερηχητική κεφαλή Avangard ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα μάχης αποκάλυψαν ρωσικές πηγές . Τα ICBM αναπτύσσονται στο έδαφος της περιοχής του Όρενμπουργκ ως μέρος του τμήματος Yasnenskaya των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, .

Πρόκειται για το δεύτερο σύνταγμα ICBM με την υπερηχητική μονάδα Avangard που αναπτύσσεται ως μέρος του τμήματος Yasnenskaya, το πρώτο σύνταγμα ανέλαβε καθήκοντα μάχης το 2019, όταν εξοπλίστηκαν οι δύο πρώτοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι UR-100N UTTKh. Τον Δεκέμβριο του 2020, προστέθηκαν δύο ακόμη ICBM με Avangards. Ο αριθμός των πυραύλων στο δεύτερο σύνταγμα δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Παράλληλα, η ρωσική πολεμική βιομηχανία παρέδωσε το «υπερόπλο» που μπορεί να σημάνει την «ημέρα της κρίσης», όπως αναφέρουν διεθνείς αναλυτές. Πρόκειται για το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod.

Το υποβρύχιο Belgorod, μήκους 184 μέτρων και 30.000 τόνων βάρους μπορεί να πλήξει με τις τορπίλες Poseidon μεγάλες παράκτιες πόλεις, «δημιουργώντας εκτεταμένες περιοχές ραδιενεργού μόλυνσης, καθιστώντας τις άχρηστες για στρατιωτική, οικονομική ή άλλη δραστηριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα»

Γιατί ανησυχούν οι ΗΠΑ – Avangard και Poseidon

Το “Avangard” αφορά πολλαπλά οχήματα – φορείς πυρηνικών κεφαλών στους διηπειρωτικούς πυραύλους που αντικαθιστούν το μοναδικό όχημα-φορέα MIRV το οποίο έφερε τις πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές. Το όχημα φορέας απελευθέρωνε στην τελική φάση της πτήσης τις κεφαλές οι οποίες ακολουθούσαν μια γραμμική, προβλέψιμη τροχιά προς την Γη.

Έτσι κάθε όχημα-φορέας πλέον μπορεί να ακολουθήσει την δική του τροχιά εκτός ατμόσφαιρας και να απελευθερώσει στην συνέχεια τις κεφαλές οι οποίες θα ακολουθήσουν μια πιο ανεξάρτητη, μη προβλεπόμενη πορεία από τα αντιβαλλιστικά όπλα του αντιπάλου, από ότι αν έφευγαν από ένα μοναδικό MIRV.

Κατά αυτό τον τρόπο, ένας μόλις πύραυλος με αριθμό οχημάτων-φορέων “Avangard” θα μπορεί να πλήξει μια σαφώς πιο ευρύτερη περιοχή από ότι ένας υπάρχων βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος εξοπλισμένος με ένα μοναδικό MIRV, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα μπορέσει να προκαλέσει πλήγμα με ελάχιστες πιθανότητες να αναχαιτιστεί.

Το δεύτερο σύστημα η διηπειρωτική πυρηνική τορπίλη με την κωδική ονομασία”Poseidon”. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί αναβίωση ενός σοβιετικού συστήματος το οποίο θα μπορεί να εξαπολύεται από υποβρύχια και έχει εμβέλεια εμβέλεια περίπου 10.000 χλμ.!

Η τορπίλη είναι εξοπλισμένη με μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα (!) και μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 54 κόμβων. Η τορπίλη μπορεί να φτάσει σε μέγιστο βάθος 1.000 μέτρα και μπορεί με την πυρηνική της κεφαλή να πλήξει αεροπλανοφόρα, υποβρύχια και παράκτιες εγκαταστάσεις.

Τα ρωσικά ΜΜΕ έχουν αναφέρει πως η πυρηνική κεφαλή της νέας «υπερτορπίλης», μπορεί να έχει την εξωπραγματική ισχύ των 100 μεγατόνων

Η θερμοπυρηνική κεφαλή του Poseidon έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει παράκτιες τοποθεσίες όπως λιμάνια, πόλεις και άλλες θαλάσσιες υποδομές. Η έκρηξη θα δημιουργούσε ραδιενεργό τσουνάμι, που θα καθιστούσε μεγάλες περιοχές απρόσιτες για ολόκληρες γενιές.

Η θερμοπυρηνική κεφαλή εκτιμάται ότι μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορα επίπεδα από 2 έως 100 μεγατόνους. Μία τέτοια ισχύ ενάντια σε μία πόλη σαν τη Νέα Υόρκη θα σκότωνε άμεσα τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, θα τραυμάτιζε άλλα 5 εκατομμύρια και η διασπορά της ραδιενέργειας θα έφτανε μέχρι το Κεμπέκ.

Οι νέες τορπίλες θα αξιοποιηθούν από τα δύο υποβρύχια ειδικού τύπου το KC-139 Belgorod (Project 09852, NATO: Oscar II) και το Khabarovsk (Project 09851).

Το υποβρύχιο KC-139 Belgorod έχει μήκος 184 μέτρα, διάμετρο 18,2 μέτρα, εκτόπισμα σε κατάδυση 24.000 τόνους, αυτονομία τέσσερις μήνες, πλήρωμα 110 άτομα, ταχύτητα σε κατάδυση 32 κόμβους και μέγιστο βάθος κατάδυσης 500-520 μέτρα.

Το KC-139 Belgorod θα εξοπλιστεί με έξι τορπίλες Poseidon (Status-6) οι οποίες θα εκτοξεύονται από τους 3+3 τορπιλοσωλήνες που βρίσκονται στις δύο πλευρές της πλώρης του υποβρυχίου.

Το δεύτερο υποβρύχιο Khabarovsk (Project 09851) θα εξοπλιστεί επίσης με έξι τορπίλες Poseidon (Status-6)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »