Μαζί του τραυματίστηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Βιτάλι Χοτσένκο

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν και τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Βιτάλι Χοτσένκο βομβαρδίζοντας το ξενοδοχείο όπου διέμεναν σε προάστιο της ομώνυμης πρωτεύουσας.

Και οι δύο τραυματίστηκαν αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο, σκοτώθηκαν όμως και τραυματίστηκαν άνθρωποι της συνοδείας του Ρογκόζιν και εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο.

Ο Ν.Ρογκόζιν είχε τα γενέθλιά του και οι Ουκρανοί γνώριζαν πως θα τα γιορτάσει.

 

 

 

 

Η περιφέρεια Ντονέτσκ, αποτελεί μέρος της βιομηχανικής περιοχής που είναι γνωστή με την ονομασία Ντονμπάς κι αποτελεί επίκεντρο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο κ. Ρογκόζιν, πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ιδρυτής πολιτικού κόμματος, παρέχει συμβουλές για στρατιωτικά ζητήματα στις δύο ουκρανικές περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, που η Μόσχα ανακοίνωσε φέτος την ενσωμάτωσή της στην Ρωσική Ομοσπονδία κατόπιν δημοψηφίσματος.

Συνεργάτης του τον οποίο επικαλέστηκε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS διαβεβαίωσε πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το γεγονός ότι ο κ. Χοτσένκο τραυματίστηκε επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

Το ξενοδοχείο βομβαρδίστηκε με όπλο υψηλής ακρίβειας, είπαν πηγές σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ρώσος κοινοβουλευτικός, που βρισκόταν επίσης στο ξενοδοχείο, θεωρεί πως η ουκρανική πλευρά ήταν ενήμερη για την παρουσία των δύο πολιτικών.

Ο κ. Ρογκόζιν ήταν γενικός διευθυντής της Roscosmos ως τον Ιούλιο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »