Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια αποκλειστική συνέντευξη την Παρασκευή στο NBC News, η οποία θα προβληθεί ολόκληρη τη Δευτέρα, δύο μέρες πριν τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Τζό Μπάιντεν, δήλωσε πως έχει συνηθίσει τις επιθέσεις από τη δύση και πως οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας βρίσκονται στο «ναδίρ» τους.

«Λοιπόν ακόμη και τώρα, πιστεύω ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο κ. Τραμπ είναι ένα εξαιρετικό άτομο, ταλαντούχο άτομο, αλλιώς δεν θα είχε γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πούτιν στον Κέιρ Σίμονς του NBC κατά τη διάρκεια μιας ευρείας συνέντευξης. «Είναι ένα ταλαντούχο άτομο. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Και, δεν προήλθε από το αμερικανικό κατεστημένο. Δεν είχε συμμετάσχει στο παρελθόν στην πολιτική και σε κάποιους αρέσει, κάποιους δεν τους αρέσει αλλά αυτό είναι γεγονός».

Όσον αφορά τον Μπάιντεν, ο Πούτιν είπε ότι ο σημερινός κάτοικος του Λευκού Οίκου «είναι ριζικά διαφορετικός από τον Τραμπ επειδή ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι άνθρωπος καριέρας. Έχει περάσει σχεδόν όλη την ενήλική ζωή του στην πολιτική».

«Αυτό είναι ένα διαφορετικό είδος ατόμου και ελπίζω ότι, ναι, υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα, κάποια μειονεκτήματα, αλλά δεν θα υπάρξουν παρορμητικές κινήσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ», είπε.

Ερωτηθείς από τον Σίμονς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης των 90 λεπτών στο Κρεμλίνο αν ήταν «δολοφόνος» όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Τζο Μπάιντεν, ο Πούτιν απάντησε:

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, έχω συνηθίσει να επιθέσεις από κάθε είδους γωνίες και από κάθε είδους περιοχές με κάθε πρόσχημα και λόγους και διαφορετικού επιπέδου και αγριότητας, και κανένα από αυτά δεν με εκπλήσσει», είπε ο Πούτιν, «νομίζω αυτή είναι μία έκφραση της αμερικανικής κουλτούρας, στο χόλιγουντ υπάρχει μία “macho” αισθητική, η οποία έγινε μέρος της αμερικανικής πολιτικής κουλτούρας και θεωρείται φυσιολογική».

«Έχω ακούσει δεκάδες τέτοιες κατηγορίες, ειδικά κατά τη διάρκεια των αντιτρομοκρατικών προσπαθειών μας στον Βόρειο Καύκασο, είμαι πάντα δεσμευμένος από τα συμφέροντα του ρωσικού λαού και του ρωσικού κράτους, δεν με ενδιαφέρει ποιος με αποκαλεί τι»

Στη συνέχεια ο Αμερικανός δημοσιογράφος ανέφερε ονομαστικά μερικούς Ρώσους που σκοτώθηκαν τα τελευταία χρόνια, υπονοώντας πως του σκότωσε… ο Πούτιν.

«Κοίτα, ξέρεις, δεν θέλω να το βλέπω ως αγενές, αλλά μοιάζει με κάποιο είδος δυσπεψίας εκτός από το ότι είναι προφορική δυσπεψία. Έχετε αναφέρει πολλά άτομα που πράγματι υπέφεραν και χάθηκαν σε διαφορετικά σημεία του χρόνου για διαφορετικούς λόγους, στα χέρια διαφορετικών ατόμων», είπε.

Ο Πούτιν απέρριψε επίσης ως “ανοησία” μια έκθεση της Washington Post ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να προσφέρει στο Ιράν ένα προηγμένο δορυφορικό σύστημα που θα επιτρέπει στην Τεχεράνη να παρακολουθεί στρατιωτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων των υπόλοιπων στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Ιράκ.

«Είναι απλώς ψεύτικα νέα», είπε. «Τουλάχιστον, εγώ δεν ξέρω τίποτα γι ‘αυτό. Όσοι μιλάνε γι’ αυτό μάλλον ίσως ξέρουν περισσότερα γι ‘αυτό. Είναι απλώς ανοησίες, σκουπίδια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »