Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε τουρισμό και εστίαση
Έντονη ανησυχία προκαλούν οι χαμηλές πτήσεις στον τζίρο των ελληνικών επιχειρήσεων το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε τουρισμό και εστίαση, απόδειξη πως η πανδημία, προκάλεσε κατάρρευση στα έσοδα.

Σημαντική η μείωση των εσόδων για κρίσιμους κλάδους της οικονομίας και τον Ιούνιο παρόλο που η χώρα έβγαινε από το lockdown όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Μαύρος» Ιούνιος για εστίαση και τουρισμό
Ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Ιούνιο 2020 ανήλθε σε 18,6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 16,4% σε σχέση με τον Ιούνιο 2019, που είχε ανέλθει στα 22,2 ευρώ .Χάθηκαν περίπου 4 δισ € από τα ταμεία των επιχειρήσεων . Μεγαλύτερη πτώση στα έσοδα τους κατά 87% είδαν τα ξενοδοχεία και η εστίαση με τα έσοδα τους να συρρικνωνονται κατά 900 εκατ. €

Χάθηκαν 20 δισ. ευρώ από την αγορά
Συνολικά στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 όπου είχαμε και την κορύφωση του κορωνοιου οι επιχειρήσεις είδαν τα έσοδα τους να συρρικνώνονται κατά 25,1% ενώ χάθηκαν από την αγορά περί τα 20 δισ € .Οι Μεγάλοι χαμένοι για όλο το τρίμηνο ξανά ξενοδοχεία και εστίαση.

Ζητούνται νέα μέτρα στήριξης
Σε κάθε περίπτωση η εικόνα της αγοράς πιέζει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση να υιοθετήσει περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων όπως είναι οι στοχευμένες φοροελαφρύνσεις αλλα και η παράταση ήδη νομοθετημένων μέτρων όπως το μειωμένο ενοίκιο, η επιμήκυνση του προγράμματος συνεργασία αλλά και η συνέχιση του επιδόματος των 534 €.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »