Η βάση υπό τον πλήρη έλεγχο της Άγκυρας
Υπό τον πλήρη έλεγχο της Άγκυρας βρίσκεται η αεροπορική βάση αλ-Ουατίγια. Στη βάση πραγματοποιούνται εκτεταμένα έργα και ο κύριος διάδρομος έχει ανακατασκευαστεί πλήρως και όπως αναφέρουν πληροφορίες έχουν ήδη εγκατασταθεί νέα «αμυντικά συστήματα», που παραπέμπουν σε αντιαεροπορικά.

Να σημειωθεί πως ο νέος διάδρπμος στη βάση έχει πλέον μήκος 4 χλμ. ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και μεγάλα μεταφορικά αεροσκάφη, όπως το Α400Μ.

Η τουρκική Αεροπορία αναμένεται να κάνει εκτεταμένη χρήση της βάσης για την περαιτέρω προώθησή της στην Λιβύη, άσχετα του τι κατάληξη θα έχει η παραίτηση Σάρατζ ή όχι.
Την ίδια ώρα στην Τρίπολη οι φιλότουρκοι ισλαμιστές μισθοφόροι σκοτώνονται μεταξύ τους.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης-GNA στη συνοικία της πρωτεύουσας, Ταχούρα,

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για πάνω από 6 ώρες μεταξύ της ταξιαρχίας Αλ Νταμάν και της ταξιαρχίας Ουσόντ Ταχούρα στην Ταχούρα.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι χρησιμοποιήθηκαν βαριά όπλα.

Η αιτία των συγκρούσεων πιστεύεται ότι οφείλεται στη δολοφονία δύο μελών των λεγόμενων «Λονταριών της Ταχούρα», από μια ομάδα ενόπλων από την ταξιαρχία Νταμάν

Αυτό οδήγησε στο κλείσιμο του κεντρικού δρόμου της Ταχούρα. Οι συγκρούσεις εντατικοποιήθηκαν σημαντικά, μετά την ένταξη σε αυτές ένοπλων μαχητών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, άγνωστος αριθμός ενόπλων πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα μέλος της πολιτοφυλακής, τον Μπελκασέμ Αλί αλ Χεντρίρι.

Οι άγνωστοι ένοπλοι τον πυροβόλησαν, ενώ βρισκόταν σε πολιτικό αυτοκίνητο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον παραλιακό δρόμο στην περιοχή Γκαραμπλί, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τον έθαψαν στο νεκροταφείο Αλ Χουμέχ της Ταχούρα, ήταν 32 ετών και γεννήθηκε στην πόλη Χουν, όπως σημειώνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »