Τι λένε πολιτικοί και δημοσιογράφοι…

Την μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών πραγματοποίησαν οι “Σπαρτιάτες”, το αντισυστημικό, όπως χαρακτηρίζεται, δεξιό κόμμα που στήριξε ο φυλακισμένος πολιτικός Ηλίας Κασιδιάρης.

Με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα, οι “Σπαρτιάτες” κατάφεραν να ξεπεράσουν άνετα, όπως φαίνεται, το όριο του 3%, πετυχαίνοντας μία επίδοση που μέχρι πριν ένα μήνα φάνταζε αδύνατη. Το κόμμα εμφανίζεται στο 4,74%, παίρνοντας 13 έδρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι πρόσφατα χαμηλότερα ποσοστά., ωστόσο «έπεσαν» έξω, με τον Ηλία Κασιδιάρη να πανηγυρίζει γράφοντας στον Twitter: «Νενικήκαμεν».

 

 

Το πολιτικό σύστημα δείχνει ενοχλημένο, ενώ υπάρχουν δημοσιογράφοι που χαρακτήρισαν όσους επέλεξαν τους Σπαρτιάτες «φασίστες».

Μάλιστα υψώνονται φωνές ακόμα και για νομική ένσταση, προκειμένου να αποφευχθεί η συμμετοχή των Σπαρτιατών στην Βουλή, καθώς λένε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης επανέρχεται στο πολιτικό σκηνικό δια αντιπροσώπων.

Πολλοί, από την άλλη, στέκονται στο γεγονός πως οι δεξιοί ψηφοφόροι που επέλεξαν δεξιά κόμματα, όπως οι Σπαρτιάτες, ή φαινομενικά δεξιά κόμματα εντός και εκτός Βουλής, απέσπασαν συνολικά ποσοστό άνω του 15%, αναρωτώμενοι τι θα γινόταν, εάν κάποιος μπορούσε να ενώσει αυτό το ποσοστό σε έναν σχηματισμό-συνασπισμό.

Αναμένεται η συνέχεια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »