Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown για μια με δύο εβδομάδες άφησε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος από το γνωστό “στασίδι” του ΣΚΑΙ σημειώνοντας ότι σε 10 μέρες θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την άρση του και προκαλώντας τρέμουλο στην αγορά που φοβάται ότι θα χαθεί και η χριστουγεννιάτικη περίοδος.

Το ενδεχόμενο η χώρα να φτάσει λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα να είναι ακόμη κλειστή θα σημάνει το τέλος της υπομονής για πολλούς επιχειρηματίες.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Βόρειο Ελλάδα ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν σχετικά καθησυχαστικός αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων: «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων δε σημαίνει τίποτα. Μπορεί να είναι μια τυχαία έξαρση. Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και ανάλογα με την εξέλιξη θα δούμε αν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Υπάρχουν πιθανότητες τα μέτρα να αποδώσουν, που είναι από τα πιο αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται, κι ελπίζουμε ότι θα αποδώσουν και δε θα χρειαστούν άλλα».

 

Από την πλευρά του ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, δήλωσε ότι είναι πιθανόν μέσα στον Ιανουάριο να έχουμε τα πρώτα εμβόλια και στην Ελλάδα – αμφισβητώντας την κυβερνητική γραμμή που το θεωρεί σίγουρο – προσθέτοντας ότι θα πάρει λίγο χρόνο να δημιουργηθούν αντισώματα στον οργανισμό. Για παράδειγμα, αν κάποιος εμβολιαστεί τον Ιανουάριο, αντισώματα θα έχει δημιουργήσει τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, ενώ για ανοσία θα χρειαστεί ίσως όλος ο επόμενος χρόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »