Εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στο Αρτσάχ. Σύμφωνα με πληροφορίες από χρήστες του twitter, μισθοφόροι της γνωστής ρωσικής Wagner βρίσκονται στο Αρτσάχ.

Μάλιστα ήδη έχουν κυκλοφορήσει και οι πρώτες εικόνες σε twiiter και telegram. Tην εν λόγω είδηση βέβαια δεν πρόκειται καμία επίσημη να την επιβεβαιώσει, όπως εξάλλου έγινε σε Λιβύη και Συρία.

Εκεί οι Ρώσοι μισθοφόροι ανέτρεψαν τα δεδομένα με την παρουσία τους, δίνοντας τεράστιες μάχες στα πεδία των μαχών.

Η Wagner Group αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλειας, και τα στελέχη της απολαμβάνουν τη στήριξη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για το πως ιδρύθηκε η οργάνωση, δεδομένου ότι η δημιουργία ιδιωτικών μονάδων ασφάλειας στη Ρωσία είναι παράνομη.

Οι ταυτότητες των στελεχών είναι μυστικές. Ο συνταγματάρχης Utkin διοικητής της μονάδας, είναι πρώην αξιωματικός των Ρωσικών ειδικών δυνάμεων, καθώς και αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας. Αποχώρησε από το στρατό το 2013, και τότε ίδρυσε τη Wagner Group. Η νεοσύστατη Wagner Group βρήκε, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, χρηματοδότη στο πρόσωπο του Yevgeny Prigozhin ενός επιχειρηματία, ο οποίος λέγεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μέσος μισθός για τους άντρες της Wagner Group ανέρχεται σε 150.000 ρούβλια, δηλαδή περίπου 2.600 δολάρια το μήνα. Τα μέλη της είναι υποχρεωτικό να είναι άνω των 25 ετών και να μην έχουν προβλήματα με το νόμο..

Tην ίδια στιγμή, έχουμε διέλευση οχημάτων του Α/Α συστήματος S-400 της Τουρκικής Αεροπορίας από την Σαμψούντα με κατεύθυνση το Πεδίο Βολής Σινώπης στον Εύξεινο Πόντο για την εκτέλεση δοκιμαστικών βολών
Δηλώσεις Άσαντ
«Βασικό υποκινητή» της ανάφλεξης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ χαρακτηρίζει ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε «θέατρο συγκρούσεων», με Αρμενία και Αζεμπαϊτζάν να συνεχίζουν τις εκατέρωθεν βολές σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τον νέο κύκλο εχθροπραξιών στη διαφιλονικούμενη περιοχή.

Η Τουρκία τέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των Αζέρων, διαβεβαιώνοντας πως θα τους στηρίξει είτε το πεδίο της μάχης είτε στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης.

«Ας είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι. Ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει τρομοκράτες στη Συρία, υποστηρίζει τρομοκράτες στη Λιβύη και ήταν ο κύριος υποκινητής της πρόσφατης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας» σημείωσε ο Άσαντ.

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Τσαβούσογλου για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Στο Αζερμπαϊτζάν μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να συζητήσει την κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τον Αζέρο Πρόεδρο, Ιλχάμ Αλίγιεφ.

«Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβαίνει σήμερα, 6 Οκτωβρίου, στο Αζερμπαϊτζάν για επίσκεψη εργασίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα γίνει δεκτός από τον Αζέρο Πρόεδρο, Ιλχάμ Αλίγιεφ. Θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τοπικά και διεθνή προβλήματα με τον Αζέρο υπουργό Εξωτερικών, Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ζήτησε ο Πούτιν
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τόνισε την επείγουσα ανάγκη τερματισμού των εχθροπραξιών μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και μίλησε, τη Δευτέρα (05/10), με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, Νικόλ Πασιανάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου επισημαίνεται το εξής:

«Με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Νικολ Πασινιάν. […] Η συζήτηση για την κλιμακούμενη ένοπλη αντιπαράθεση στη ζώνη σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία έχει γίνει ευρείας κλίμακας και έχει οδηγήσει σε σοβαρές απώλειες και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των αμάχων, συνεχίστηκε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »