Επικοινώνησε εσπευσμένα με τον Αλίγιεφ-Κάνει το ”παιχνίδι” της Άγκυρας η Μόσχα
”Άδειασε” Αρτσάχ και Γερεβάν ο Β. Πούτιν και ταυτοχρόνως δίνει έμμεσα το ”πράσινο φως” σε Αζέρους και Τούρκους να συνεχίσουν τις επιθέσεις.

Η ακατανόητη στάση της Μόσχας συνεχίζεται και στον Καύκασο. Μετά την Συρία και την Λιβύη, Άγκυρα και Μόσχα τα βρίσκουν και στο Αρτσάχ. Η σημερινή τοποθέτηση Πούτιν προκλαεί μόνο προβληματισμό.

Τι δήλωσε:
”Η Ρωσία θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης για την Ασφάλεια (CSTO)”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Όπως γνωρίζετε, η Αρμενία είναι μέλος του CSTO, έχουμε ορισμένες υποχρεώσεις προς την Αρμενία στο πλαίσιο αυτής της συνθήκης. Οι μάχες με μεγάλη λύπη μας, συνεχίζονται, αλλά δεν διεξάγονται στο έδαφος της Αρμενίας.”

Εδώ είναι το ”ζουμί” της δήλωσης. Ναι μεν στηρίζουμε την Αρμενία, αλλά οι συγκρούσεις δεν γίνονται σε αρμενικό έδαφος. Μόνο που πρέπει κάποιος να πει στον κ. Πούτιν ότι σκοτώνονται Αρμένιοι!

Με λίγα λόγια με την σημερινή του δήλωση θα αφήσει τους Τουρκοαζέρους να συνεχίσουν τις επιθέσεις! Ταυτόχρονα ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ αδιαφορούν, με τον Ερντογάν να κάνει πλέον ότι θέλει!

Ο Πούτιν πρόσθεσε: ”Όπως γνωρίζετε, συνεργάζομαι συνεχώς με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας. Ελπίζουμε ότι αυτή η σύγκρουση θα τερματιστεί στο εγγύς μέλλον, αλλά εάν δεν επιλυθεί πλήρως, ζητάμε και θέλω να το πω ξανά άμεση κατάπαυση του πυρός”, είπε ο Πούτιν.

Τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει ”το συντομότερο δυνατό”.

”Αυτή είναι μια τραγωδία, ανησυχούμε πολύ, επειδή οι άνθρωποι που ζουν στο Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν είναι ξένοι για εμάς”, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Τόνισε ότι περίπου 2 εκατομμύρια Αζέροι και πάνω από 2 εκατομμύρια Αρμένιοι ζουν στη Ρωσία. ”Ένας τεράστιος αριθμός Ρώσων πολιτών διατηρεί στενές, φιλικές και ακόμη και συγγενικές σχέσεις με τις δύο δημοκρατίες. Φυσικά, αυτή είναι μια τεράστια τραγωδία, οι άνθρωποι πεθαίνουν, έχουμε μεγάλες απώλειες και από τις δύο πλευρές”, είπε ο Πούτιν.

Την ίδια στιγμή για πρώτη φορά είχε επικοινωνία με τον Αζέρο πρόεδρο, όπου συζήτησαν για τις εξελίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »