Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα “γάντια”

Σαρωτικούς βομβαρδισμούς εξαπέλυσε η ρωσική Αεροπορία σε Zαπορίζιε, Νικολάεφ και Konstantinovka με τους Ουκρανούς να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Πάνω από 850 νεκρούς ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ τις τελευταίες ώρες.

Το κύριο πρόβλημα των Ρώσων ακούει στο όνομα Krasny Liman. Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι υπόλοιπες περιοχές βρίσκονται υπό έλεγχο ενώ και στο μέτωπο της Χερσώνας η ουκρανική αντεπίθεση έχει “σβήσει”. Οι Ουκρανοί φαίνεται πως έχουν ξεμείνει από δυνάμεις και έχουν αυτοπαγιδευτεί. Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες μέτρησαν 500 νεκρούς.

Στο Ντονέτσκ, το Bakhmut και η Αvdeeka ισοπεδώνονται. Οι βομβαρδισμοί είναι συνεχείς και σφοδροί ενώ διεξάγονται ακόμη και μέσα στο κέντρο των πόλεων.

Βίντεο: Ρωσικές δυνάμεις πλήττουν ουκρανικές στον δρόμο Bakhmut-Lysychansk

Σαρωτικοί βομβαρδισμοί σε Zαπορίζιε, Νικολάεφ και Konstantinovka – 350 νεκροί

Σημαντικές απώλειες είχαν οι Ουκρανοί σε Zαπορίζιε, Νικολάεφ και Konstantinovka

-Στην πόλη Ζαπορίζιε, έως και 100 στρατιώτες του 9ου συντάγματος ειδικών δυνάμεων “Gepard” της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, καθώς και περισσότεροι από 50 ξένοι μισθοφόροι, σκοτώθηκαν μετά από επίθεση της ρωσικής αεροπορίας.

-Όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξε το σημείο προσωρινής ανάπτυξης μονάδων της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Νικολάεφ.

Έως και 50 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και καταστράφηκαν πέντε μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού.

-Ως αποτέλεσμα μαζικών βομβαρδισμών στο σημείο προσωρινής ανάπτυξης της 81ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Konstantinovka στο Ντονέτσκ σκοτώθηκαν περισσότεροι από 150 Ουκρανοί στρατιωτικοί.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν έξι θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Shchurovo, Soledar, Bakhmutskoye, Verkhnekamenskoye, Artyomovsk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και Sukhoi Stavok της Περιφέρειας Χερσώνα, καθώς και 62 μονάδες πυροβολικού, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 184 περιοχές.

-Τρεις αποθήκες πυρομαχικών, πυραύλων και πυροβολικού καταστράφηκαν στις περιοχές του χωριού N. Monachinovka, του Kupyansk της περιοχής Χάρκοβο και του σιδηροδρομικού σταθμού Brusin στο Ντονέτσκ.

-Στην περιοχή του χωριού Lozovatka, στην περιοχή Dnipropetrovsk, ο επίγειος σταθμός ελέγχου του συγκροτήματος μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Bayraktar καταστράφηκε.

-Η αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψε δύο MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στις περιοχές Osokorovka και Rozovka, στην Χερσώνα.

-Συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν επτά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές Pershotravneve στο Χάρκοβο, Charivnoe και Petrivske στη Χερσώνα, Valeryanovka και Novoandreevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

-Επιπλέον καταρρίφθηκαν: ένας τακτικός πύραυλος Tochka-U κοντά στο Kupyansk (περιοχή Χάρκοβο), καθώς και 17 βλήματα συστημάτων HIMARS κοντά στην Χερσώνα και στους οικισμούς: Otradokamenka, Novaya Kakhovka, Mikhailovka και Κουπιάνσκ

Βίντεο: Βομβαρδισμός του Bakhmut

Oι Ρώσοι κτυπούν τις ουκρανικές δυνάμεις έξω από το Krasni Lyman

Πάνω από 500 νεκροί στη Χερσώνα

Παράλληλα, στον τομέα Andreevsky στη Χερσώνα, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απωλέσει την επιθετική τους ώθηση εγκλωβισμένες στο “τρίγωνο” Kostromka – Seydeminukha – Belogorka.

Τη νύχτα, βομβαρδιστικά των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν μαζική αεροπορική επιδρομή. Οι Ουκρανοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες, στρατιωτικοί ανταποκριτές αναφέρουν πάνω από 500 νεκρούς και τραυματίες με τις υπόλοιπες δυνάμεις να εγκαταλείπουν το “τρίγωνο”.

Στο νότιο τμήμα του Ντονμπάς, ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προσπαθούν να σπάσουν τις άμυνες των ρωσικών στρατευμάτων σε ορισμένες περιοχές.

Στην περιοχή του χωριού Nesteryanka, μια από τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ηττήθηκε, αφήνοντας πίσω αρκετά ολλανδικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Παράλληλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να προκαλούν αποτελεσματικά πλήγματα βαθιά στις γραμμές των Ουκρανών με τη χρήση drones καμικάζι Geran-2.

Ιρανικά drones επιτέθηκαν σε μονάδα πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ochakovo, καταστρέφοντας συστήματα Giacint-B και D-20 καθώς και ιταλικά πυροβόλα FH70 μαζί με αποθέματα πυρομαχικών.

Βίντεο: Βομβαρδισμός ουκρανικών θέσεων στην Avdeeka

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »