Η 5η Σεπτεμβρίου ορίστηκε το 2012 ως διεθνής ημέρα φιλανθρωπίας . Το πρώτο  μου μέλημα ξέροντας πως πολλοί συνάνθρωποί μας περνούν δύσκολα , ως Πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου συλλόγου Αιγιαλείας  ,πέραν των άλλων δράσεων, ήταν να οργανώσουμε  σε  δύο σημεία, σε συνεργασία  με το Φωτεινό Αστέρι στο κέντρο του Αιγίου, στην πλατεία Αγίας  Λαύρας και στην Πλατεία Φανερωμένης, συλλογή από  σχολικά είδη, τσάντες και χαρτικά για τα σχολεία της περιοχής μας . Σε   περισσότερα από δέκα σχολεία παρέδωσα  ο ίδιος προσωπικά όλα τα σχολικά είδη στους διευθυντές των σχολείων , όπου αυτοί  με τη σειρά τους παρέδωσαν στους μικρούς μαθητές που  τα είχαν ανάγκη.
Αξίζει να σημειωθεί πόσο καταλυτική ήταν η συμβολή των   εθελοντών από την Πάτρα που ήρθαν στο Αίγιο και έδωσαν πολλές ώρες από το χρόνο τους για να στηρίξουν τους ευπαθείς συμπολίτες μας. Με αυτό το παράδειγμα δείξαμε εξωστρέφεια . Όπου ζητήσαμε βοήθεια, εθελοντισμό και αγώνα από άλλες πόλεις μας προσφέρθηκε απλόχερα. Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η βοήθεια τους με επιπλέον σχολικά που έφεραν από την Πάτρα και τα μοιράσαμε σε επιπλέον σχολεία.
Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που ξεχνούν για λίγο τη δική τους καθημερινότητα, δίνουν χρόνο και προσπαθούν από το υστέρημα τους να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Κάποιοι έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες να βοηθήσουν , άλλοι μικρότερες. Σημασία έχει να βλέπουμε γύρω μας τις ανάγκες που υπάρχουν και να συνεισφέρουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, κάνοντας πράξη την αγάπη και την αλληλεγγύη.
Τέτοιες συλλογικές δράσεις πρέπει να χρήζουν αποδοχής απ’ όλους και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν σήμερα από το συνδυασμό μας οργανώνονται  συλλογικά με σκοπό το κοινωνικό σύνολο, τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αλλά και όλους όσους έχουν ανάγκη.
Αν εγώ ως Πρόεδρος ενός  συλλόγου κατάφερα και έδωσα χαρά σε δεκάδες παιδιά σε περισσότερα από δέκα σχολεία της περιοχής μας , μέσα σε δύο χρόνια , ας αναλογιστούμε οργανωμένα   ένας ολόκληρος Δήμος πόσο μπορεί να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο του , όταν υπάρξει αληθινή  θέληση για προσφορά.
Ο αυριανός μας Δήμαρχος Χρήστος Γούτος και ο συνδυασμός Αιγιάλεια μαζί για το Αύριο μπορεί να επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα γιατί ένας από τους πρώτους μας στόχους  είναι ο Άνθρωπος και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
                               Με τιμή
             Λάμπης Π. Παπαδόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »