Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απιστία

 Αρχική δημοσίευση 15/12 – 16.34): Με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύτηκε η περιουσία των πρωταγωνιστών της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του και δυο ακόμη προσώπων.

Ειδικότερα, ο κ. Βουρλιώτης διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το πόρισμα της έρευνας της Αρχής για την Κιβωτού του Κόσμου για τις περαιτέρω ενέργειες της, καθώς εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες.

Ειδικότερα, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της ΜΚΟ, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να βαραίνει την πρεσβύτερα είναι ότι είχε τη διαχείριση της οργάνωσης, ενώ για αλλά δυο πρόσωπα φέρεται να προέκυψαν «ύποπτα» ποσά. Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σεβης.

——————————————————————————————————–

Νωρίτερα συντριπτικά είναι τα στοιχεία της έρευνας του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για τα οικονομικά της ΜΚΟ «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ολοκληρώθηκε και το πόρισμα της Αρχής, που αριθμεί 15 σελίδες, διαβιβάστηκε ήδη στην Οικονομική Αστυνομία.

Ανοίγει ο δρόμος, για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Πατέρα Αντωνίου, της Πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή και δύο ή τριών ακόμη στελεχών της Δομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαπιστωθεί στοιχεία, γιά φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, αλλά και υπεξαίρεση και απιστία, για τα οποία μπορεί να κινήσει ποινική διαδικασία το νέο ΔΣ της Κιβωτού.

Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί από την Οικονομική Αστυνομία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »