Ο μαθητής είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Ο κορονοϊός χτύπησε ένα 13χρονο παιδί. Ο μαθητής Γυμνασίου έκανε τεστ και βγήκε θετικό. Αναστάτωση στο σχολείο του. Ο Πύργος σε κατάσταση συναγερμού…

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο πηγαίνει στο 2ο Γυμνάσιο του Πύργου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο μαθητής είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, βγήκαν αρνητικά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργο Φωτεινόπουλο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να αποφασιστούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Σε πρώτη φάση, όπως δήλωσε και ο κ. Γιαννόπουλος, το τμήμα που φοιτούσε ο μαθητής θα μείνει κλειστό σήμερα Τετάρτη, ενώ μετά την ανακοίνωση του δεύτερου τεστ, αν είναι και αυτό θετικό, θα αποφασιστεί το κλείσιμο της τάξης (προσοχή μόνο της τάξης και όχι όλου του σχολείου) για 10 ημέρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά γι’ αυτό το θέμα. «Όπως γνωρίζετε υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο διαχείρισης τέτοιων περιπτώσεων, σε περίπτωση που έχουμε ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 σε σχολική μονάδα, και έτσι κινούμαστε.

Άρα την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος, όπου έχει αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να ενημερώσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και από κει και πέρα μέσα στην διάρκεια της μέρας θα υπάρξει η εισήγηση από την διεύθυνση υγείας της ΠΕ Ηλείας για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει εκτός λειτουργίας το συγκεκριμένο τμήμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »