24ωρη παρακολούθηση μέσα στα σπίτια μας!

Πολλοί πιστεύουν πως η ενεργειακή κρίση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να επιβληθεί χωρίς προβλήματα η εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών ενέργειας στα σπίτια των Ελλήνων και γενικώς στην Δύση, καθώς οι έξυπνοι μετρητές κάνουν και πολλά άλλα πράγματα εκτός από το να μετρούν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος:

Παρακολουθούν τους καταναλωτές και καταγράφουν όχι μόνο την κατανάλωσή τους σε συγκεκριμένες ώρες αλλά αποδίδουν ακριβής την χρήση που κάνουν σε κάθε σημείο του σπιτιού, με λίγα λόγια αποκαλύπτουν την καθημερινότητά τους και το προφίλ τους.

Είναι δηλαδή ένα μέσο παρακολούθησης.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος είπε ότι «το σύστημα κινείται στα όριά του, γι’ αυτό θα πρέπει και εμείς στο σπίτι μας, να κάνουμε εξοικονόμηση ρεύματος 10-15%.»

Ήδη οι «ειδικοί» διαμαρτύρονται ότι θα έπρεπε να είχαν εγκατασταθεί οι έξυπνοι μετρητές.

Ο «έξυπνος» μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι ασύρματη φορητή συσκευή νέας τεχνολογίας, η οποία παρακολουθεί και ελέγχει την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουμε και υπολογίζει το κόστος λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών που έχουμε στο σπίτι ή στην επιχείρηση σε πραγματικό χρόνο.

Δηλαδή αποκαλύπτει καθημερινά ποιες ηλεκτρικές συσκευές χρησιμοποιούμε και άρα τι ακριβώς κάνουμε μέσα στο σπίτι μας.

Παράλληλα σε διαρκή σύνδεση με το Διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ) και τον Πάροχο (πχ ΔΕΗ ή άλλος πάροχος) ειδοποιεί αμέσως για βλάβες ή διακοπές ηλεκτροδότησης με απόλυτη χωροταξική και χρονική ακρίβεια.

Βοηθάει ουσιαστικά στην άμεση ενημέρωση καταναλωτή και Διαχειριστή, κάνοντας ορθότερη χρήση των συσκευών. Με αυτό τον τρόπο συμβάλει στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και οικονομία στον λογαριασμό έως και 20%.

Αυτό είναι το «τυρί». Εξοικονόμηση ενέργεια ο ονομάζεται.

«Η ενέργεια που καταναλώνουν οι συσκευές που χρησιμοποιούνται καθημερινά, δεν μπορεί να ελεγχθεί, να αξιολογηθεί ή και να συγκριθεί αφού υπάρχει μόνο ένας μηνιαίος (ή ακόμα και διμηνιαίος) λογαριασμός για όλα, επομένως οποιαδήποτε αλλαγή και να πραγματοποιηθεί, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, θα βασίζεται μόνο σε υποθέσεις. Οι έξυπνοι μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, δίνουν την δυνατότητα να μετρηθεί το ενεργειακό κόστος των συσκευών».

Σύμφωνα με το αμερικανικό The Defender:

«Τα δεδομένα από τους έξυπνους μετρητές αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα, από όσα φαντάζεστε — και θα μπορούσαν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας, για να ελέγξουν την ατομική σας χρήση ενέργειας ή, μια μέρα, για να διασφαλίσουν την συμμόρφωσή σας με το «καθαρό μηδέν.

Είναι επίσης σε θέση να διακρίνουν τον τύπο ενέργειας που χρησιμοποιείτε, όπως το να πλένετε ρούχα ή να παρακολουθείτε τηλεόραση κτλ.

Είναι μια έντονα προσωπική μορφή επιτήρησης — μια μορφή που θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της χρήσης της ενέργειας σας.

Οι έξυπνοι μετρητές θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται, επειδή αποτελούν μια ακόμη πηγή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (EMF), τα οποία περιλαμβάνουν ραδιοσυχνότητες από έξυπνους μετρητές, κινητά τηλέφωνα και Wi-Fi και βρώμικο ηλεκτρισμό.

Εάν μπορείτε, εξαιρεθείτε από την λήψη ενός έξυπνου μετρητή, να έχετε υπόψη σας ότι πιθανότατα θα σας χρεωθεί χρηματικό ποσό, με τη μορφή εφάπαξ και μηνιαίων δόσεων, για να τον αποφύγετε.

Πολλοί άνθρωποι έχουν αγκαλιάσει την άνεση των ασύρματων συσκευών στα σπίτια τους, αλλά αυτές οι συσκευές έχουν ένα τίμημα — το απόρρητό σας και την υγεία σας.»

Η Shell Energy του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία περιγράφει τους έξυπνους μετρητές ως «το μέλλον της ενέργειας », σημειώνει:

«Οι έξυπνοι μετρητές φέρνουν πολλά οφέλη: θα σας πουν πόσα ξοδεύετε σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις όταν εμφανιστεί ο λογαριασμός σας. … Αλλά, ίσως το καλύτερο από όλα, οι έξυπνοι μετρητές σας δίνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την χρήση της ενέργειας σας.

Σας ενημερώνουν πόσο ακριβώς σας κοστίζει να βράσετε αυτόν τον βραστήρα ή να φορτίσετε το τηλέφωνό σας. Οπλισμένοι με αυτή τη γνώση, μπορείτε να πάρετε μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση για το τι ακριβώς θα κάνετε.

Ο μέσος άνθρωπος θα αντιμετωπίσει αυξανόμενο έλεγχο της χρήσης ενέργειας του, σε σημείο που μπορεί μια μέρα να του επιβληθεί, πόσο θα καταναλώνει στο όνομα της « συμμόρφωσης με το κλίμα ».

Οι έξυπνοι μετρητές κάνουν περισσότερα από το να μετρούν την κατανάλωση ενέργειας. Είναι επίσης σε θέση να διακρίνουν τον τύπο ενέργειας που χρησιμοποιείτε. Έτσι γνωρίζουν αν πλένετε πολλά ρούχα, παρακολουθείτε τηλεόραση κτλ.

Αν και αυτό μπορεί να μην ακούγεται κακόβουλο σε πρώτη φάση, είναι μια έντονα προσωπική μορφή επιτήρησης — που θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, συμπεριλαμβανομένου του ποσού χρήσης της ενέργειάς σας».

Η δημοσιογράφος Άμπι Μάρτιν εξηγεί:

«Αν η ιδέα για το τι κάνετε και πότε το κάνετε δεν είναι αρκετά ενοχλητική για εσάς, ακούστε αυτό: Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση να ρυθμίζουν, να ελέγχουν και ακόμη και να ρυθμίζουν την κατανάλωση ενέργειας .

Για παράδειγμα: Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, αν η εταιρεία ηλεκτρισμού αποφασίζει ότι χρησιμοποιείτε υπερβολική ενέργεια, θα αναλάβει να την μειώσει ανεξάρτητα από το εάν ο καταναλωτής είναι διατεθειμένος να πληρώσει για την επιπλέον χρήση.

Ένα σημείο που πρέπει να εξεταστεί είναι τι θα κάνουν αυτές οι εταιρείες με αυτές τις πληροφορίες. Μόλις κοινοποιηθεί στις αρχές επιβολής του νόμου, μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας. Οι αστυνομικοί θα μπορούν να γνωρίζουν τι κάνετε στο απόρρητο του σπιτιού σας.

Δεύτερον, αυτές οι εταιρείες μπορούν να πουλήσουν αυτές τις πληροφορίες της καθημερινής μας ζωής για εξόρυξη δεδομένων και διαφήμιση».

Ακόμα κι αν αφήσετε κατά μέρος τα ζητήματα επιτήρησης και απορρήτου και την πιθανότητα κατάχρησής τους, οι έξυπνοι μετρητές θα πρέπει να αποφευχθούν, επειδή αποτελούν μια ακόμη πηγή EMF (Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία), την οποία περιλαμβάνουν ραδιοσυχνότητες από έξυπνους μετρητές, κινητά τηλέφωνα και Wi-Fi.

Οι έξυπνοι μετρητές έχουν επίσης, την πρόσθετη πρόκληση της εκπομπής βρώμικου ηλεκτρισμού, που συνίσταται σε παροδικές αιχμές τάσης, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας μεταγωγής τροφοδοσίας.

Οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που συνδέονται με αυτές τις εκθέσεις σε EMF περιλαμβάνουν:
Υπερβολικό οξειδωτικό στρες.
Ανοίγουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό σας, επιτρέποντας στις τοξίνες να εισέλθουν στον εγκέφαλό σας.
Βλάβη DNA και αλλοιωμένο μικροβίωμα.
Μειωμένη ροή πρωτονίων και παραγωγή ATP.
Αλλαγή της κυψελοειδούς λειτουργίας, λόγω υπερβολικής φόρτισης.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »