«Το Κίεβο έχει μολύνει με επικίνδυνους ιούς Ουκρανούς»

Η Ρωσία δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ για τον ειρηνικό χαρακτήρα της βιολογικής έρευνας του Πενταγώνου, δήλωσε ο Igor Kirillov, επικεφαλής των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Μετά τις αθετημένες υποσχέσεις της συλλογικής Δύσης για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, δεν μπορούμε να δεχθούμε τον λόγο των ΗΠΑ σχετικά με τον ειρηνικό χαρακτήρα της βιολογικής έρευνας που διεξάγεται από το Πεντάγωνο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Η αμερικανική βιολογική έρευνα στην Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται για τα πιεστικά προβλήματα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης αυτής της χώρας, αλλά στοχεύει στη μελέτη παθογόνων παραγόντων που η χρήση τους μπορεί να περάσουν ως φυσικές εστίες, υποστήριξε ο Ρώσος αντιστράτηγος, σύμφωνα με το Tass.

Επικίνδυνες ασθένειες

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσαν το Σάββατο (3/9/2022):

«Το επίκεντρο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Πεντάγωνο δεν έχει καμία σχέση με τα τρέχοντα προβλήματα της δημόσιας υγείας της Ουκρανίας, δηλαδή για κοινωνικά σημαντικές ασθένειες, όπως η ιλαρά, η ερυθρά, η φυματίωση και το AIDS.

Τα στοιχεία από τα εργαστήρια δείχνουν ενδιαφέρον για μια εντελώς διαφορετική σειρά, δηλαδή τη χολέρα, την τουλαραιμία, την πανώλη, τον αιμορραγικό πυρετό Κονγκό-Κριμαίας και τους ιούς Hanta.

Αυτά τα παθογόνα μελετήθηκαν στο πλαίσιο των λεγόμενων ουκρανικών εργαστηρίων U-P και Tap».

Σύμφωνα με τον Kirillov, οι στρατιωτικοί βιολόγοι των ΗΠΑ είναι πρόθυμοι να μελετήσουν αυτά τα παθογόνα, καθώς έχουν φυσικές εστίες τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία, ενώ η χρήση τους μπορεί να συγκαλυφθεί.

Το Κίεβο έχει μολύνει με επικίνδυνους ιούς Ουκρανούς στρατιώτες και ευάλωτους πολίτες

«Εθελοντές» μπορεί να έχουν να μολυνθεί από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού Κονγκό-Κριμαίας, τους χανταϊούς και το παθογόνο της λεπτοσπείρωσης στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος της Ουκρανίας, ανέφερε ο Igor Kirillov.

«Δεν αποκλείουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα αυτής της έρευνας είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Στην πράξη, ”εθελοντές” μολύνθηκαν από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού Κονγκό-Κριμαίας, τους χανταϊούς και τη λεπτοσπείρωση», είπε ο Kirillov.

Ο στρατηγός εξήγησε ότι οι μάρτυρες, που ανακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής έρευνας που διεξήγαγε η Ρωσία, επιβεβαίωσαν τα γεγονότα των δοκιμών σε στρατιωτικό προσωπικό και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες Ουκρανών πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »