Ρωσικό σοκ και δέος: Μαζικές πυραυλικές επιθέσεις

Ξεκίνησαν τα ρωσικά αντίποινα με τους Ρώσους να χτυπούν ανηλεώς Κίεβο, Ζαπορίζια, Ντνίπρο, Λβιβ και Νικολάεφ, ενώ στο Κίεβο ρωσικός πύραυλος έπεσε πολύ κοντά στο προεδρικό μέγαρο όπου βρίσκεται ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι!

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας σήμερα το πρωί.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ν.Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει απάντηση στην ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία με την άμεση καταστροφή των τρομοκρατών, θέτοντας ως στόχο της Μόσχας την ίδια την ουκρανική κυβέρνηση.

«Η απάντηση της Ρωσίας σε αυτό το έγκλημα μπορεί να είναι μόνο η άμεση καταστροφή των τρομοκρατών. Όπως συνηθίζεται στον κόσμο. Αυτό περιμένουν οι πολίτες της Ρωσίας. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και δολιοφθορά που διαπράχθηκε από το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου. Δεν υπάρχει αμφιβολία, και δεν υπήρξε. Όλες οι αναφορές και τα συμπεράσματα τείνουν σε αυτό» είπε.

 

 

Νωρίτερα δημοσιογράφοι του AFP μετέδωσαν ότι ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου. Τελικά το Κίεβο χτυπήηκε από 5 ρωσικούς πυραύλους.

Συνεργείο του BBC που βρισκόταν στην οροφή ξενοδοχείου είδε ένα από τα πυραυλικά χτυπήματα. Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής είχαν ηχήσει περίπου 90 λεπτά νωρίτερα.

 

Είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο χτυπήθηκε εδώ και πολλούς μήνες και οι εκρήξεις φαίνεται επίσης να είναι στο κέντρο της πόλης κάτι που υποδεικνύει πως πρόκειται για ρωσικά αντίποινα για την ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία.

 

https://twitter.com/DeMiomandre/status/1579351491458269184

 

Υπάρχουν αναφορές για νυχτερινές επιθέσεις και στο Ντνίπρο και τη Ζαπορίζια.

Σημειώνεται επίσης ότι σήμερα, Δευτέρα, θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, όπου θα αποφασιστούν τα ρωσικά αντίποινα κατά του καθεστώτος του Κιέβου.

 

 

 

Στην Ζαπορίζια υπολογίζεται πως έπεσαν 11 ρωσικοί πύραυλοι!

 

 

Πριν από λίγο χτυπήθηκαν ενεργειακές υποδομές και στο Λβιβ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »