Γεωοικονομικά, γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά

Ξεπέρασε και τα 1.900 δολάρια ο χρυσός ανά ουγγιά με κέρδη 2% σήμερα στον απόηχο της αγωνίας των πιστωτών και της μαζικής αγοράς του πολύτιμου μετάλλου από την Κίνα, καθώς η κατάρρευση τριών αμερικανικών τραπεζών, της Silicon Valley Bank, της First Republic Bank και της Signature Bank, προκάλεσαν ράλι στις τιμές των ομολόγων παγκοσμίως καθώς οι επενδυτές αναζητούν μαζικά “ασφαλή καταφύγια”.

Όλα αυτά ενώ Κίνα και Ρωσία κτυπούν «όπου βρουν» την αμερικανική οικονομία: Οι Κινέζοι αγοράζουν χρυσό και πωλούν ομόλογα, τα οποία έχουν εκτοξευθεί, κερδίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια σε μία ημέρα.

Οι Ρώσοι επίσης αγοράζουν χρυσό και αποδολαριοποιούν τις συναλλαγές τους.

Υπάρχουν όμως και γεωπολιτικές συνέπειες!!!

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, μετά την επιτυχή διοργάνωση των συνομιλιών Σαουδικής Αραβίας-Ιράν από το Πεκίνο, που είχε ως αποτέλεσμα οι περιφερειακοί αντίπαλοι να συνάψουν εκ νέου τις διπλωματικές σχέσεις, ααίτησε έναν πιο σημαντικό ρόλο στην υπαγόρευση των παγκόσμιων υποθέσεων.

Η Κίνα θα πρέπει «να συμμετάσχει ενεργά στην μεταρρύθμιση και την οικοδόμηση του παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης» και να προωθήσει «παγκόσμιες πρωτοβουλίες ασφάλειας» που θα προσθέσουν «θετική ενέργεια στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη», είπε την Δευτέρα.

Ο Xi ζήτησε οργανώσεις όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναδιοργανωθούν ώστε να ανταποκρίνονται στις επιθυμίες των αναπτυσσόμενων χωρών.

Αναλυτές και δημοσιογράφοι αναφέρουν πως οι ΗΠΑ πανικοβάλλονται γιατί η Κίνα μαζί με την Ρωσία συνιστούν την «μεγαλύτερη απειλή» για την παγκόσμια ηγεμονία

Η κοινότητα των πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύει ότι Κίνα και Ρωσία αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια τάξη που κυριαρχείται από την Δύση, με τις ανησυχίες για το Πεκίνο να κυριαρχούν στην ετήσια έκθεση που παρουσιάζεται στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας.

Δείτε το βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »