Οι πολίτες είναι αρκετά τρομαγμένοι και από τον δυνατό σεισμό, αλλά και από τις καταστροφές που υπέστη το νησί του
Δεν λέει να σταματήσει η συνεχόμενη συρροή μετασεισμών στη Σάμο, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το νησί θρηνεί δύο νέα παιδία, που έχασαν την ζωή τους από τον φονικό σεισμό στη Σύρο το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10). Τα παιδιά είχαν επιλέξει να καθίσουν σε ένα σκαλοπάτι όταν κατέρρευσε παρακείμενο κτίριο.

Τον άφησα χαμογελαστό και τον βρήκα νεκρό – Η συζήτηση με τον Μητσοτάκη
Και ενώ έχει περάσει ήδη ένα 24ωρο το νησί πάει κι έρχεται καθώς η συνεχόμενη συρροή μετασεισμών δεν λέει να σταματήσει.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχουν καταγραφεί δονήσεις έως και 4 Ρίχτερ- αρχικά είχαν εκτιμηθεί έως και 4,6 Ρίχτερ και αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω στη συνέχεια.

Οι πολίτες είναι αρκετά τρομαγμένοι και από τον δυνατό σεισμό, αλλά και από τις καταστροφές που υπέστη το νησί τους, με αποτέλεσμα κάθε μετασεισμού να βγαίνουν στο δρόμο φοβισμένοι. Ακόμη ένα βράδυ θα περάσουν στις σκηνές, ενώ κάποιοι από αυτούς κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Την ίδια ώρα, με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η καταγραφή των ζημιών από τον καταστροφικό σεισμό στη Σάμο από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή και υπό το συντονισμό του γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετείχε στην κυβερνητική αποστολή στο νησί.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας έγιναν αυτοψίες σε 215 κτίρια στο Βαθύ και στο Καρλόβασι, σε 14 σχολικές μονάδες στο Βαθύ και στο Άνω Βαθύ, στα δύο λιμάνια του νησιού, στο Βαθύ και στο Καρλόβασι αντίστοιχα, στην Εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καρλόβασι και στα 5 κτίρια, που είναι φοιτητικές εστίες στο Καρλόβασι.

Η ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου μετά τον σεισμό
Από τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό στη Σάμο, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε κλιμάκιο 10 μηχανικών για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (δημόσια κτίρια, κατοικίες, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού.

Σήμερα Σάββατο ενισχύθηκε το δυναμικό με κλιμάκιο 47 μηχανικών του υπουργείου.

Αναλυτικά το νέο κλιμάκιο αποτελείται από:

· 16 μηχανικούς της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) Βορείου Ελλάδος.

· 21 μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ Κεντρικής Ελλάδος.

· 5 μηχανικούς της Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε.

· 4 μηχανικούς και έναν μελετητή της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών

Το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης, εξειδικευμένο στις λιμενικές υποδομές, πραγματοποιεί επιθεώρηση στα λιμάνια του νησιού, που έχουν υποστεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση. Παράλληλα, οι πέντε μηχανικοί της ΚΤΥΠ Α.Ε. έχουν ξεκινήσει επιθεώρηση σε σχολικές μονάδες και στις μονάδες υγείας του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »