Έρχεται πολεμική σύγκρουση στην Α. Ουκρανία με δράση drone όπως είχαμε στην σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ
Ηηγεσία των ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος του Ντόνετσκ και των περιφερειών του Λουχάνσκ έχει εντείνει τις επιθεωρήσεις των δυνάμεων της, αναμένοντας σοβαρές εξελίξεις που μιλάνε ακόμα και για επανάληψη σφοδρών εχθροπραξιών στην περιοχή.

Οι Ρώσοι έχουν επικεντρωθεί στην θωράκιση θέσεων διοίκησης και οχυρώσεων άμυνας όπλων ακριβείας, καθώς και στην παραλλαγή στρατιωτικού υλικού ενάντια στις πτήσεις ουκρανικών UAV.

Στις 27 Οκτωβρίου 2020, το υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε επισταμένα σε νέα ενημέρωση την κατάσταση στην ζώνη JFO (Ντονένσκ) κάνοντας αναφορά για τα δεδομένα της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, κάτι που μεταφράζεται σε αναμονή επικείμενης δράσης το επόμενο διάστημα.

Η κοινότητα εθελοντών πληροφοριών της InformNapalm έχει λόγους να πιστεύει ότι η δραστηριότητα των Ρώσων οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και προσδοκίες της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης σχετικά με την νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών στο Ντονένσκ.

Ταυτόχρονα, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση λαμβάνοντας υπόψιν την αποτελεσματική χρήση σύγχρονων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μάχης (UAV) στις εχθροπραξίες μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, μεταφέρει τα δικά της drone σε καίρια σημεία έτοιμα για δράση.

Η ρωσική δράση πυροδοτήθηκε με βάση τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας Oleh Urusky, σχετικά με την ετοιμότητα της Τουρκίας να κατασκευάσει εργοστάσιο στην Ουκρανία για την παραγωγή drone Bayraktar TB2. Αυτή η δραστηριότητα δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί από τους Ρώσους.

Στις 26 Οκτωβρίου, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν ένα βίντεο που έδειχνε το πρώτο εξοπλισμένο UAV Orion που παραδόθηκε στον ρωσικό στρατό τον Απρίλιο του 2020.

Για πάνω από 10 χρόνια, Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες προσπαθούν να μειώσουν την σημαντική τεχνική υστέρηση της χώρας στον τομέα των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και την Τουρκία στην παραγωγή επιθετικών UAV.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις έρευνες της InformNapalm OSINT, η Ρωσική Ομοσπονδία χρησιμοποιεί ενεργά περισσότερους από 8 τύπους UAV στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας στο Ντονέσκ, ενώ τα εναέρια οχήματα χρησιμοποιούνται για αναγνώριση και ψυχολογικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, τα ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων τύπων όπλων, ιδίως των ηλεκτρονικών συστημάτων πολέμου (EW), έχουν αρχίσει να εμφανίζονται συχνότερα στην περιοχή, από φωτογραφίες που λήφθηκαν από UAV της ειδικής αποστολής παρακολούθησης του ΟΑΣΕ στο Ντονένσκ.

Έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 12 τύποι ρωσικών συστημάτων EW στο Ντονέσκ.

Η σημαντική συσσώρευση ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα από UAV και δορυφόρους στο κατεχόμενο τμήμα της Ουκρανίας (τόσο σε στρατιωτικές περιοχές όσο και πέραν αυτών).

Αυτές οι παρατηρήσεις παρέχουν επιπλέον κίνητρα για αναμονή της κλιμάκωσης στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

Στις 22 Οκτωβρίου 2020, ο Oleksiy Danilov, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι δεν αποκλείει την κλιμάκωση της ρωσικής στρατιωτικής δράσης εναντίον της Ουκρανίας τους επόμενους μήνες.

Οι προετοιμασίες των Ρώσων περιλαμβάνουν παράλληλα επιπρόσθετα μέτρα απόκρυψης κατά των συστημάτων εναέριας και δορυφορικής αναγνώρισης, καθώς και την ανάπτυξη σεναρίων για την αντιμετώπιση της χρήσης των επιθετικών UAV.
Όλα αυτά μας προμηνύουν πιθανότατα ότι το Ναγκόρνο ήταν μόνο η αρχή, ενώ η Ανατολική Ουκρανία και η Κριμαία θα είναι πιθανότατα η συνέχεια, καθώς έχουμε και τουρκική στρατιωτική εμπλοκή που θα μεταβάλλει την όλη κατάσταση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »