Τελικά όλοι περαστικοί είμαστε από αυτόν τον μάταιο κόσμο και βεβαίως αυτού του κανόνα δεν εξαιρείται κανένας. Ούτε ο τέως Βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος ο Β΄. Ο οποίος πέθανε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023.

Ο Κωνσταντίνος Β΄ γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1940 και υπήρξε Βασιλιάς των Ελλήνων από το 1964  Έως ΤΟ 1973, οπότε με δημοψήφισμα καταργήθηκε η μοναρχία και κηρύχθηκε έκπτωτη η βασιλική δυναστεία από τους Συνταγματάρχες. Με το δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του ο Βασιλεύς, αφού η επιλογή του ελληνικού λαού ήταν να επιλέξουν με ποσοστό 69,2% την Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ως νέο πολίτευμα.

Από το 1967 και μετά το αποτυχημένο κίνημα κατά της δικτατορίας που οργάνωσε στις 13 Δεκεμβρίου ο τέως Βασιλεύς, έζησε την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο! Εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα το 2013!

Ποταπή και μισαλλόδοξη κυβέρνηση…

Πριν όμως προχωρήσω, αξίζει νομίζω να θυμηθούμε το δημοσίευμά μου της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023:

«Να ξεκαθαρίσω πως η πρώτη φορά που ψήφισα στην ζωή μου ήταν στις 8 Δεκεμβρίου 1974, όταν τέθηκε Πολιτειακό ζήτημα στην Πατρίδα, με το ερώτημα “Βασιλευομένη Δημοκρατία” ή “Αβασίλευτη”;

Το 69,2% του ελληνικού λαού τάχθηκε υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας (και εκεί “έπεσε” και η δική μου ψήφος) και το 30,8% ψήφισε υπέρ της βασιλευομένης δημοκρατίας.

Από τότε ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ο Β΄ παρέμενε έκπτωτος.

Ποτέ όμως δεν αποδέχτηκα τον όρο “Γλύξμπουργκ” που απέδωσαν στον Κωνσταντίνο, γιατί το θεωρούσα αντιδημοκρατικό, κομπλεξικό για το πολιτικό μας κοινοβουλευτικό σύστημα!

Γιατί η Δημοκρατία δεν είχε να φοβηθεί τίποτε από έναν έκπτωτο σύμφωνα με την πλειοψηφία του λαού!

Από τότε ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ έζησε πολλά χρόνια στο Λονδίνο μέχρι να επαναπατριστεί στην Ελλάδα. Και δεν κινδύνευσε από εκείνον καμιά, μα καμιά Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Απεναντίας, το δημοκρατικό μας πολίτευμα και το Σύνταγμα των Ελλήνων, κινδύνεψε, απαξιώθηκε και λοιδορήθηκε από την πολιτική κάστα της Μεταπολίτευσης! Επί των χρόνων της Μεταπολιτεύσεως “μίκρυνε” και καθημερινώς μικραίνει η Ελλάδα, και απαξιώνεται η χώρα μας στα μάτια του διεθνούς παράγοντα!

Ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος ο Β΄ προχθές πέθανε, όπως ακριβώς συμβαίνει αργά ή γρήγορα με όλους τους ανθρώπους.

Έτσι από την στιγμή του θανάτου του τέως Βασιλέα ξεκίνησε η Δημοκρατία μας (διά της κυβερνήσεως) να δείχνει και πάλι την ποταπότητά της, τη μισαλλοδοξία της προς ένα νεκρό.

Ξεχνώντας, πως επί 9 συναπτά έτη (1964-1973) ήταν ο Ανώτατος Άρχων αυτής της χώρας! Άρα έπρεπε να κηδευτεί με δημόσια δαπάνη και να εκτεθεί η σωρός του σε λαϊκό προσκύνημα!

Από τη στιγμή που καλώς ή κακώς υπάρχουν ακόμη βασιλικές οργανώσεις και συμπολίτες μας, που ακόμη και σήμερα δηλώνουν “βασιλικοί”. Με το 90+% αυτών να ψηφίζουν το κόμμα της ΝΔ!

Όταν ακόμη και η κηδεία του πάλαι ποτέ προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη το 2005 έγινε με δημοσία δαπάνη, κατόπιν εντολής του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή (της ΝΔ βεβαίως – βεβαίως) και με σχετική απόφαση του ΥΠΕΣ της κυβέρνησής του.

Τον Χαρίλαο Φλωράκη που οι Νεοδημοκράτες θεωρούσαν ως “σφαγέα” κατά την εμπλοκή του στον Εμφύλιο που αιματοκύλησε την Ελλάδα!

Όμως άλλο Κώστας Καραμανλής, άλλο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Η ανοησία, η μισαλλοδοξία του δευτέρου απλά περισσεύει!

Απέδειξε για ακόμη μια φορά, πως η Δημοκρατία μας κινδυνεύει από αυτού του είδους “δημοκράτες”!

Αφού αποφασίστηκε ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος ο Β΄ να ταφεί χωρίς δημόσια δαπάνη, χωρίς “λαϊκό” προσκύνημα, στους τάφους στο Τατόι!

Έναν χώρο εγκαταλελειμμένο στην τύχη του από το ανίκανο πολιτικό Σύστημα της Μεταπολίτευσης!

Μη λογαριάζοντας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το γεγονός πως η Ελλάς θα γίνει περίγελος του διεθνή κόσμου, από τη στιγμή που συρρέουν για την κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β΄, γαλαζοαίματοι από όλη την Ευρώπη! Μη μπορώντας να εκτιμήσει τη ζημιά που θα υποστεί η χώρα μας!

Ωστόσο αυτός ο πολιτικά ανίκανος Πρωθυπουργός, δεν μπορεί εν όψει των εκλογών που έρχονται να συσπειρώσει με μια ανθρώπινη ενέργεια όλους τους “βασιλικούς” της χώρας μας!

Ήδη οι “βασιλικοί” συσπειρώνονται κατά του σύγχρονου Μαυρογιαλούρου! Τον οποίο – και αυτοί – θα τον μαυρίσουν στις προσεχείς εκλογές!

Πρότασή μας! Να κλείσει από τώρα ελικόπτερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να το “σκάσει” από την Ελλάδα μετά τις εκλογές, γιατί όσο το καθυστερεί, ίσως να είναι αργά!»!

Ο τέως Βασιλιάς δίχασε τη Νέα Δημοκρατία…

Ωστόσο και ενώ αρχικά η απόφαση του Πρωθυπουργού ήταν να μην υπάρχει στην κηδεία του τέως Βασιλέα κυβερνητική εκπροσώπηση, υπό μεγάλων πιέσεων εξωγενών παραγόντων, αλλά κα υπό της εσωκομματικής αναταραχής στη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την κυβέρνηση να εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Ακόμη παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας (περιοχή που ακόμη έχει μεγάλο ποσοστό φιλοβασιλικών) Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος!

Επίσης παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και πρώην Υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος και η Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου!

Όμως το ηχηρότερο παρών ήταν του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ο οποίος συνοδεύτηκε από τη σύζυγό του Γεωργία και προσκύνησαν τη σορό του τέως Βασιλιά! Μια εξόχως συμβολική κίνηση και την οποία είχε προαναγγείλει από την Κυριακή!

Μια πολιτική κίνηση διαχωρισμού της θέσεώς του από την πολιτική θέση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μάλιστα ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πολύ επιθετικός κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας:

«Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες… Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός δίνουμε εξετάσεις»!

Επίσης έγραψε στο Twitter (στις 12 Ιανουαρίου 2023, 10:58 π.μ.) με 155,4 χιλιάδες προβολές:

«Ο τέως βασιλεύς της Ελλάδος Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή. Είναι ιερή – και μακροχρόνια παράδοση των Ελλήνων – μπροστά στο θάνατο ενός ανθρώπου να στέκονται με σεβασμό, κι αυτό πέρα από Ελληνική είναι και παγκόσμια παράδοση Πολιτισμού»!

Να σημειώσω επίσης, πως ο ΥΠΕΣ της κυβερνήσεως Μάκης Βορίδης σε ανάρτηση του αναφέρθηκε στον τέως ως “Βασιλεύς Κωνσταντίνος”!

Μια αναφορά που πυροδότησε ισχυρές αντιδράσεις στο κόμμα της ΝΔ!

Απανωτές οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ…

Ισχυρές αντιδράσεις, που άλλες έμειναν εντός των τειχών και άλλες είδαν το φως της δημοσιότητας!

Όπως του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και ο οποίος βαθύτατα ενοχλημένος από την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην κηδεία του τέως, είπε, πως:

«να σας πω την αλήθεια εντυπωσιάζομαι για τους όψιμους φιλοβασιλικούς», στην ερώτηση δημοσιογράφου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM!

Επίσης θέλοντας να επισημάνει την αποστροφή του στην συμμετοχή και άλλων “γαλάζιων”, είπε:

«Δεν καταλαβαίνω την έννοια “φλερτάρω” με αυτό το κομμάτι. Με την έννοια ότι το θέμα έχει λυθεί. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να συζητάμε, ότι πολιτικά είναι σε εκκρεμότητα. Τώρα ότι κάποια στελέχη αποφάσισαν να βρεθούν εκεί και να αποτίσουν φόρο τιμής, νομίζω ότι αποτελεί προσωπική τους απόφαση»!

Διχαστικός Πρωθυπουργός…

Αποκαλύπτεται έτσι περίτρανα, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει για Πρωθυπουργός! Δεν το μπορεί, δεν το αντέχει!

Κατάφερε για άλλη μια φορά να διχάσει, όχι μόνο τον ελληνικό λαό (θυμηθείτε τις θέσεις του περί ψεκασμένων της υγειονομικής κρίσεως), αλλά και το κόμμα της ΝΔ, στην οποία μετέχει ως μουσαφίρης!

Αλήθεια δεν αντιλαμβάνονται εκεί στο Μαξίμου τον διχασμό που επέφεραν στον ελληνικό λαό με την ποταπότητα των αποφάσεών τους;

Δεν αντιλαμβάνονται πως διαρρηγνύονται οι σχέσεις αγάπης προς τη ΝΔ ψηφοφόροι της που ακούν με ευλάβεια στο όνομα Βασιλεύς;

Δεν εισέπραξαν τίποτε από τις έντονες αποδοκιμασίες κατά των κυβερνητικών εκπροσώπων στην κηδεία, των Πικραμμένου και Μενδώνη;

Αποδοκιμασίες για ακόμη μια φορά και που κύριο αποδέκτη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;

Που αυτές τις έντονες αποδοκιμασίες κατά του ιδίου και της κυβέρνησής του, δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τις αποδώσει ούτε σε ακροδεξιούς, ούτε σε ΚΚΕδες, όπως έπραξε κατά το πρόσφατο παρελθόν!

Έτσι αποδεικνύεται πως η σημερινή Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία έχει βαθύτατο έλλειμα Αρχών!

Όταν ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος παραβρέθηκε σε καροτσάκι, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, στην εξόδιο ακολουθία του πρώην Πρωθυπουργού και πατέρα του σημερινού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 2017 στην Μητρόπολη των Αθηνών!

Μάλιστα ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος πήγε και στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά!

Θεσμικό λοιπόν ατόπημα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που δείχνουν χαμηλά αντανακλαστικά και τα οποία άγονται και φέρονται από τους “εκσυγχρονιστές” του Κώστα Σημίτη και τους διεθνιστές Ποταμίσιους του Σταύρου Θεοδωράκη!

Επικίνδυνη κυβέρνηση και η οποία αποφασίζει αντιδημοκρατικά…

Έτσι δεν είναι διόλου τυχαίο πως όλοι αυτοί οι δυσαρεστημένοι της ΝΔ ψάχνουν άλλη πολιτική δεξαμενή, σε άλλους δεξιούς κομματικούς συνδυασμούς!

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η παρουσία στην κηδεία του τέως Βασιλέα, του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του Φαήλου Κρανιδιώτη!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως το κόμμα του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη “Έλληνες” καταγράφει υψηλά ποσοστά! Αφού φαντάζει ως εξόχως αντισυστημικό και έχει μεγάλη απήχηση σε όλες τις ηλικίες, ελέω των πολιτικών εγκληματικών λαθών της κυβέρνησης και κυρίως του ίδιου του Πρωθυπουργού!

Επίσης τα καταγραφόμενα υψηλά ποσοστά του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, εισπράττονται με την απορρόφηση της λαϊκής οργής!

Η οποία αυξάνεται από τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδιο απαγόρευσης καθόδου στις εκλογές του κόμματος “Έλληνες”!

Όταν αυτή η φωτογραφική διάταξη αναφέρει, πως:

«Στην περίπτωση κατά την οποία το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου κρίνει ότι συντρέχει η περίπτωση (γ) της παράγραφος 1 του άρθρου 32 για τον αποκλεισμό από τις εκλογές κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, το ζήτημα παραπέμπεται αμελλητί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που αποφαίνεται εντός δύο (2) ημερών από την παραπομπή»!

Όπου μπορεί να μην αναφέρεται ευθέως το κόμμα “Έλληνες”, αλλά γίνεται αναφορά και για άλλα κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων!

Για τον λόγο αυτό αντιδρούν όλα τα κόμματα της αριστερής κατευθύνσεως!

Έτσι τελικά αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει παντελώς τον πολιτικό προσανατολισμό της και οδηγεί την Ελλάδα σε ιστορικά αδιέξοδα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »