Η Ελλάδα τι κάνει;
Νότα διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι Βούλγαροι μετά την προ ημερών δημοσιοποίηση Τούρκου βουλευτή του ΑΚΡ ενός  προκλητικότατου χάρτη του Εθνικού όρκου , παρουσιάζοντας ως τουρκικά βουλγαρικά και ελληνικά εδάφη εκτός όλων των άλλων.

Μετά την ανακοίνωση ανεύρεσης τουρκικού δήθεν υπερ-κοιτάσματος στην Μ.Θάλασσα, το οποίο καθόλου τυχαία γειτνιάζει με βουλγαρικό κοίτασμα που θα εκμεταλλευθεί η αμερικανική εταιρεία CHEVRON, η Άγκυρα δημοσιοποίησε ένα χάρτη της αποκαλούμενης “Μεγάλης Τουρκίας” που περιλαμβάνει εκτός άλλων εδαφών και την …μισή Βουλγαρία.

Ισλαμιστής βουλευτής από το κυβερνών κόμμα του ΑΚΡ ως γνωστόν απαιτεί την δημιουργία της Μεγάλης Τουρκίας, η οποία περιλαμβάνει εδάφη της βόρειας Ελλάδας και τμήματα της Βουλγαρίας.

Πρόκειται για τον βουλευτή Metin Külünk, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καθοδηγητές ιδεολόγους του Προέδρου Ερντογάν, αναφέρει βουλγαρικό ΜΜΕ.

Το θέμα πήρε διαστάσεις σοβαρές στην γειτονική χώρα και το υπουργείο εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι ξεκινά σοβαρότατη έρευνα για την υπόθεση, με την προοπτική έκδοσης νότας διαμαρτυρίας στην Άγκυρα.

Ο Kyulyunk, που είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο κοινοβούλιο, ανέβασε τον χάρτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Εκεί ο ίδιος αποκαλύπτει τις φιλοδοξίες του Ερντογάν που “επιθυμεί” εδάφη που περιλαμβάνουν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σχεδόν το ήμισυ της Βουλγαρίας, της Κύπρου και της Αρμενίας, καθώς και μεγάλες περιοχές στη Γεωργία, το Ιράκ και το Ιράκ.

«Το μέλος του τουρκικού κόμματος, συνοδεύει τα tweets του με προκλητικές εθνικιστικές επεκτατικές φιλοδοξίες προκαλώντας εύλογα ερωτήματα”, γράφουν οι Βούλγαροι.

Ο Κουλούνκ φτάνει ακόμη και να καλεί τους Έλληνες να θυμηθούν ξανά δήθεν τις καλές στιγμές που ζούσαν «αδελφικά» με τους Τούρκους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, κάτι που ξεστόμισε και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Ο Τούρκος βουλευτής αναφερόμενος στον περίφημο «Εθνικό Όρκο», συνδέει τον χάρτη αυτόν με τον έτερο χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας», τα οποία έχουν γίνει το επίσημο δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Η προσοχή και των ελληνικών μέσων ενημέρωσης στην ανάρτηση του Τούρκου βουλευτή οφείλεται στην ένταση μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay προειδοποίησε πρόσφατα την Ελλάδα ότι κινδυνεύει με στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία εάν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Εφόσον οι Βούλγαροι ετοιμάζουν διπλωματική νότα, εκτιμάται ότι κάτι ανάλογο θα ετοιμάζει και η ελληνική πλευρά, ειδικά μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφίας Ελλήνων στρατιωτών που αποβιβάζονται από πλοίο της γραμμής, η οποία επέσυρετην οργή της Άγκυρας για την δήθεν στρατικοποίηση των ελληνικών νήσων, ενώ ακριβώς απέναντι οι Τούρκοι μεταφέρουν πυραύλους εδάφους-εδάφους με πυρομαχικά καθοδηγούμενα με λέιζερ εμβέλειας 70 χλμ.
Είναι απορίας άξιο την στιγμή που κατηγορείται η Ελλάδα από το σύνολο του τουρκικού τύπου, τα ίδια ΜΜΕ να τονίζουν ότι “οι πύραυλοι τους στα μικρασιατικά παράλια θα εξουδετερώνουν ελληνικά πολεμικά πλοία σε απόσταση 70 xλμ”.

Η σημερινή Τουρκία κινείται σε επικίνδυνους ατραπούς έχοντας ως γνώμονα οθωμανικά σχέδια τα οποία φυσικά είναι αδύνατο να μην προκαλέσουν την αντίδραση της δύσης και των χωρών Μεσογείου,Βαλκανίων και Καυκάσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »