Έκλεισαν και το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στις 24 Φεβρουαρίου οι ρωσικές δυνάμεις, Αεροπορία και κατευθυνόμενα βαλλιστικά όπλα, αλλά και βλήματα cruise κτυπούν τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

 

Βασικά κτυπήθηκαν κέντρα παραγωγής ενέργειας σε όλη την χώρα και έχουν βυθιστεί τεράστιες περιοχές στο σκοτάδι.

Ακόμα και το Κίεβο έχει πολύωρες διακοπές ρεύματος, με αποτέλεσμα το μετρό να έχει σταματήσει και η διαδικτυακή σύνδεση να έχει διακοπεί. Το 60% της πόλης δεν έχει πλέον ρεύμα.

Οι σιδηροδρομικές επικοινωνίες με Σούμι, Χάρκοβο και Πολτάβα έχουν διακοπεί και συνεπώς έχει διακοπεί η ενίσχυση των ουκρανικών στρατευμάτων και ο εφοδιασμός τους,

 

Όπως αναφέρεται και σύμφωνα με ουκρανικές πηγές περιοχές όπως το Dnepropetrovsk, η Poltava, το Sumy, το Kremenchug αλλά και το Χάρκοβο αντιμετωπίζουν σοβαρά  προβλήματα ηλεκτροδότησης.

 

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η κρατική ουκρανική υπηρεσία Energoatom, είχε ανακοινώσει την πλήρη διακοπή λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια από την ρωσική διοίκηση που είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρούσε στην ενέργεια.

Το 20% της ενέργειας της Ουκρανίας παραγόταν από την Ζαπορίζια.

 

Aυτή την στιγμή το 50% της Ουκρανίας έχει βυθιστεί στο σκοτάδι και σε κάποιες περιοχές δεν προβλέπεται να επανέλθει σύντομα η ηλεκτρική ενέργεια.

 

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις διακοπές της ηλεκτροδότησης που πλήττουν μεγάλες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας και κατηγόρησε την Μόσχα ότι έπληξε σκοπίμως μη στρατιωτικές υποδομές.

«Πλήρης διακοπή ρεύματος στις περιοχές του Χάρκιβ και του Ντονέτσκ, μερική διακοπή στις περιοχές της Ζαπορίζια, του Ντνιπροπετρόφσκ και του Σούμι», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορώντας τους «Rώσους τρομοκράτες».

«Καμία στρατιωτική εγκατάσταση δεν επλήγη. Ο στόχος είναι να στερηθούν οι άνθρωποι το φως και την θέρμανση».

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα οι Ρώσοι ανεξήγητα δεν είχαν κτυπήσει στρατηγικές υποδομές μέχρι στιγμής,

Φαίνεται ότι η νίλα που παραλίγο να πάθουν στο Χάρκοβο (υποτίθεται ότι έχουν σταθεροποιήσει το μέτωπο την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές), τροποποίησε αυτό που κάποιοι αποκαλούσαν στην Μόσχα «πόλεμος με το γάντι».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »