Στο τραπέζι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας Την έντονη αντίθεση των ΗΠΑ στην ενδεχόμενη ενεργοποίηση των S-400 από την Τουρκία εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Απαντώντας σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο θέμα συνεχίζει να επιβαρύνει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και το ΝΑΤΟ, υπενθυμίζοντας ότι οι κυρώσεις δυνάμει του CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) παραμένουν στο τραπέζι. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ s-400 στην Τουρκία Κόσμος 02.10.2020 – 22:28192 Η Τουρκία ενεργοποιεί τους S-400: Έτοιμη να τους δοκιμάσει στη Σινώπη – Τι θα γίνει με τις κυρωσεις των ΗΠΑ «Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες (σ.σ. περί μεταφοράς τμήματος της συστοιχίας των S-400 στην Σινώπη στην Μαύρη Θάλασσα για να γίνουν οι πρώτες δοκιμές την επόμενη εβδομάδα). Συνεχίζουμε να διαφωνούμε πολύ έντονα με την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία και είμαστε βαθύτατα ανήσυχοι από τις πληροφορίες ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες για να θέσει τους S-400 σε λειτουργία» είπε αρχικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και συμπλήρωσε: «Η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, ως απάντηση στην αγορά των S-400, σηματοδότησε την σοβαρότητα με την οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιμετωπίζει αυτό το θέμα. Εξακολουθούμε να τονίζουμε στα ανώτατα δυνατά επίπεδα ότι η αγορά των S-400 παραμένει μεγάλο εμπόδιο στις διμερείς σχέσεις και στο ΝΑΤΟ ενώ δημιουργεί τον κίνδυνο για πιθανές κυρώσεις λόγω του νόμου CAATSA. Είμαστε βέβαιοι ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι ανώτεροι αξιωματούχοι του αντιλαμβάνονται τη θέση μας».

BySfairika.gr

Οκτ 7, 2020


Υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, ενώ καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ
Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την καταστολή του “ξεπλύματος μαύρου χρήματος” στο οποίο είχε ενταχθεί και η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

 

Επί της αρχής του νομοσχεδίου με τίτλο “Τροποποίηση του ν. 4557/2018 (Α΄ 139) για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας-Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/843 (L 156) και του άρθρου 3 της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2177 (L 334)” τάχθηκαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, κατά το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ “παρών” δήλωσε το ΜέΡΑ25.

Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με τίτλο “Καταβολή ποσών μειώσεων συντάξεων Δημοσίου, ν.π.δ.δ. και Ιδιωτικού τομέα” υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, ενώ καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ. Υπερψηφίστηκαν επίσης κατά πλειοψηφία, οι τροπολογίες του υφυπουργείου Αθλητισμού για την “Παράταση προθεσμίας προσκόμισης της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας Α.Α.Ε.”, του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο “Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης για τη χορήγηση συνεισφοράς του Δημοσίου στην αποπληρωμή δανείων (Πρόγραμμα “Γέφυρα”)” και του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας με τίτλο “Ρύθμιση για τη ναυπήγηση δύο ταχέων περιπολικών κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) και ολοκλήρωση εργασιών σε υποβρύχια (Υ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »