Μόνο μέσα σε 15 ώρες στην Ελλάδα είχαμε δύο εν ψυχρώ δολοφονίες με την χώρα να έχει μετατραπεί σε Κολομβία και Μεξικό.

Ο «πόλεμος» της νύχτας βρίσκεται σε εξέλιξη και φαίνεται πως κανείς δεν μπορεί να βάλει τέλος, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει και χθες πως «έχουμε πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα».

Μόνο που όπως δείχνουν οι αριθμοί ο «πόλεμος» καταλήγει σε φιάσκο, καθώς μέχρι στιγμής έχουν γίνει ελάχιστες συλλήψεις. Και φυσικά, όλο αυτό την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί πως θα πατάξει το οργανωμένο έγκλημα.

Οι πόλεμοι που ξεσπάνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάμεσα στους ισχυρούς της νύχτας είναι τόσο αιματηροί που σε πολλές περιπτώσεις ούτε η ίδια η αστυνομία δεν επεμβαίνει. Είτε γιατί τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά και πάντα βρίσκεται ένα βήμα πίσω. Είτε γιατί ακόμα κι αν ξέρει επιλέγει να «παραμερίσει» αφού δεν μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη των πραγμάτων. Παλαιότεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν πως «ίσως αυτή είναι η αυτοκάθαρση της νύχτας», κάτι που όμως δεν δικαιολογεί την μετατροπή της χώρας σε Μεδεγίν. Αλλιώς να δώσουμε από ένα όπλο σε όλους αυτούς και να λύσουν μόνοι τους τις διαφορές τους.

Πληρωμένοι και μη εκτελεστές δολοφονούν εν ψυχρώ, μέρα – μεσημέρι, αδιαφορώντας για τους μάρτυρες που μπορεί να αφήνουν πίσω τους, αλλά και για τις κάμερες ασφαλείας που ενδέχεται να τους καταγράψουν, έχει ανοίξει για ακόμη μία φορά την συζήτηση γύρω από το οργανωμένο έγκλημα. Μόνο μέσα σε 15 ώρες στην Αττική είχαμε δύο εκτελέσεις: αυτή του 32χρονου ποινικού το απόγευμα της Πέμπτης στα Σεπόλια μέσα σε καφετέρια (με τον δράστη να έχει τόσο θράσος που διέφυγε με ταξί!) και εκείνη του 39χρονου παλαίμαχου πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, το πρωί της Δευτέρας, στη Βάρη.

O Μπερδέσης είχε μετακομίσει τα τελευταία δυο χρόνια μόνιμα στην Αθήνα, θέλοντας να αποκόψει κάθε επαφή με πρόσωπα και καταστάσεις με το παρελθόν του στην Πάτρα.

Αν και θέλησε να κάνει μια νέα αρχή, φαίνεται πως κάτι τον προβλημάτιζε καθώς κυκλοφορούσε έχοντας πάντα στο τσαντάκι του πιστόλι.

Αυτό διαπίστωσαν και το πρωί της Δευτέρας οι αστυνομικοί που βρήκαν μεταξύ των πραγμάτων του νεκρού πυγμάχου ένα όπλο.

Ο Μπερδέσης είχε εντοπιστεί και πριν ενάμιση χρόνο σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ στα Καλύβια, να φέρει και πάλι όπλο και είχε συλληφθεί και τότε για παράνομη οπλοκατοχή.

Τα στελέχη του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής, συλλέγουν και μαρτυρίες από τον προσωπικό και φιλικό κύκλο του Μπερδέση, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για το άτομο του, αν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με συγκεκριμένα άτομα και αν τον προβλημάτιζε κάτι συγκεκριμένο το τελευταίο διάστημα.

Ο πυγμάχος ήταν το 5ο θύμα σε διάστημα δυο μηνών μεταξύ των ανθρώπων της νύχτας, ενώ από το 2017 έως σήμερα, έχουν «σφραγιστεί» με αίμα, 22 συμβόλαια θανάτου.

Αν και είναι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »