Στο διαδικτυακό σεμινάριο για τις «Μεταφορές στα Βαλκάνια και στην Περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φ. Ζαΐμης, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020. Το σεμινάριο διεξήχθη σε συνδιοργάνωση της Επιτροπής Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας (BBSC) της CPMR, του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών (CERTH/HIT) και του Διεθνούς Κέντρου Σπουδών για τη Μαύρη Θάλασσα (ICBSS).

Κατά την ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης, πρότεινε τη δημιουργία ενός δικτύου μικρών αεροδρομίων Γενικής Αεροπορίας (ΓΑ) που θα συνδέει τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, με αφορμή τη διαδικασία επαναλειτουργίας και περαιτέρω αξιοποίησης του αεροδρομίου Επιταλίου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τα σχόλια που εισέπραξε από τους συνομιλητές του ήταν ιδιαίτερα θετικά, ζητώντας στη συνέχεια αρκετοί εξ αυτών συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για από κοινού δράση και συνεργασία σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Το σεμινάριο επικεντρώθηκε στις πολιτικές των περιοχών των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας, στην προσβασιμότητα ως στοιχείο της περιφερειακής ανάπτυξης και στις δυνατότητες για αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη. Αποτέλεσε επίσης έναυσμα γνωριμίας και δικτύωσης με εκπροσώπους των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας με απώτερο στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, τεχνογνωσίας και προοπτικές συνεργασίας στο θέμα των μεταφορών.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν ως βασικοί ομιλητές ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, Περιφερειακός Σύμβουλος στη Ρουμανία, εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών της Ρουμανίας, της Σερβίας, εκπρόσωπος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), της γαλλικής εταιρείας συμβούλων Cooperans που ειδικεύεται σε έργα συνδεσιμότητας μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής με έμφαση στο δρόμο του μεταξιού, εκπρόσωπος από την Περιφέρεια Σαμεγκρέλο-Ζέμο Σβανέτι (Γεωργία), από το Πανεπιστήμιο Piri Reis (Τουρκία) και από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »