Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν έναρξη διαπραγματεύσεων Ρωσίας και ΗΠΑ στην Άγκυρα

Οι Ουκρανοί έκαναν απόπειρα βίαιης διέλευσης υδάτινου κωλύματος για να καταλάβουν την χερσόνησο Kinburn Spit η οποία βρίσκεται στο Δέλτα του Δνείπερου λίγο πριν τα όρια της Κριμαίας!

Η επίθεση ήταν ανεπιτυχής και κόστισε σε δεκάδες Ουκρανούς Πεζοναύτες αλλά προκάλεσε ανησυχίες στην Μόσχα καθώς βλέπουν πως το Κίεβο δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις του και θα συνεχίσει άμεσα προς κατάληψη και της αριστερής όχθης του Δνείπερου.

Αν αυτό συμβεί η Κριμαία τίθεται σε κίνδυνο.

Η επίθεση του ουκρανικού στρατού πραγματοποιήθηκε από την ουκρανική πλευρά του κόλπου του Δνείπερου, ενώ η απόβαση σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί στο έδαφος του οικισμού. Pokrovskoye, το οποίο απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την αριστερή όχθη του ποταμού.

«Σήμερα, όταν προσπαθούσε να αποβιβαστεί κοντά στο χωριό Pokrovskoye στο Kinburn Spit στην περιοχή Nikolaev, μια ομάδα δολιοφθοράς του 73ου Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε ολοσχερώς.

Επιβεβαιώθηκε η καταστροφή τεσσάρων πλοιαρίων με ελαφριές μηχανές. Υπολογίζεται ότι εξοντώθηκαν περισσότεροι από 20 Ουκρανοί στρατιώτες» λένε οι Ρώσοι.

Αναμένεται ότι οι δορυφορικές εικόνες θα αποσαφηνίσουν τις λεπτομέρειες της επίθεσης στο Kinburn Spit, ωστόσο, το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να εισβάλλουν στο Kinburn Spit, αν και ανεπιτυχώς, σημαίνει πως σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες.

 

 

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ανώτερα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ και Ρωσίας διεξάγουν συζητήσεις, για τις οποίες δεν έχει προηγηθεί καμιά επίσημη ανακοίνωση.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ρωσικής και της αμερικανικής αντιπροσωπείας διεξάγονται στην Άγκυρα, ενώ οι Ρώσοι αποκαλύπτουν ότι ο διευθυντής της SVR (υπηρεσία πληροφοριών) Σεργκέι Ναρίσκιν έφτασε όντως στην τουρκική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά των Αμερικανών παρευρίσκεται ο διευθυντής της CIA, William Burns.

Το δημοσίευμα είναι των Kommersant και VZGLYAD

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ ούτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε την πληροφορία. Το ίδιο και Τούρκοι αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν.

Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των ουκρανικών απωλειών στην Πάβλοβκα που δείχνει πως το Κίεβο προκειμένου να πετύχει νίκη με κάθε κόστος είναι αποφασισμένο να θυσιάσει πολλές χιλιάδες στρατιώτες κάτι που δεν κάνουν οι Ρώσοι.

H νίκη των Ρώσων στην Πάβλοβκα προ ολίγων ημερών ήταν στρατηγικής σημασίας καθώς η πόλη αυτή εμποδίζει τους Ουκρανούς να επιχειρήσουν να προωθηθούν νότια προς την Μαριούπολη.

Η σημασία της κατάληψής της φαίνεται από το γεγονός ότι οι Ουκρανοί υπερασπίστηκαν την μικρή αυτή πόλη με 3.000 άνδρες από τους οποίους όπως δείχνουν τα σχετικά βίντεο που δημοσιεύτηκαν, διασώθηκαν ελάχιστοι.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »