Υποχωρεί ελαφρά και ο ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ

Το 35% των ψηφοφόρων του 2019, χάνει η Νέα Δημοκρατία στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr.

Συγκεκριμένα η ΝΔ χάνει 13,5% και από το 43% των εκλογών του 2019, φαίνεται να υποχωρεί στο 29,5%.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια εικόνα που θα αντικρύσουμε το βράδυ της Κυριακής 21 Μαίου σε όλη την Ελλάδα μεσοσταθμικά.

Και όταν λέμε μεσοσταθμικά, εννοούμε θα υπάρξουν περιοχές στις οποίες θα καταγραφούν πολύ μεγαλύτερες απώλειες, όπως η Μακεδονία, η Κρήτη και η Δυτική Πελοπόννησος, όπου βάσει των μέχρι στιγμής ερευνών , οι απώλειες της ΝΔ θα φτάσουν ακόμα και το 50% των ψήφων που είχε λάβει το 2019.

Στην ίδια περιφέρεια καταγράφεται ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μικρές απώλειες, αλλά απώλειες, και να υποχωρεί από το 29,5% στο 26%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει από το 5% στο 13%!

Σημαντική και ανεξήγητη υποχώρηση εμφανίζει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η οποία από το 5% πέφτει στο 2,5%, πιθανών λόγω του ότι κάποιο εθνικό κόμμα (που φωτογραφίζει την υποψηφιότητα Η.Κασιδιάρη), παίρνει 4,5%.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση που διεξήχθη για χρονικό διάστημα οκτώ ημερών, από 7 έως 15 Μαρτίου 2023 και σε δείγμα 1992 ατόμων, η ΝΔ φαίνεται πως χάνει 13,5 μονάδες από τις εκλογές του 2019.

Οι δύο σημαντικές ποσοστιαίες διαφορές, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν δείχνουν να συνδέονται μεταξύ τους, καθώς δεν καταγράφεται μαζική μετατόπιση των ψηφοφόρων της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ.

Η μείωση του ποσοστού της ΝΔ οφείλεται στην αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων του 2019 και τις αξιοσημείωτες ροές της προς πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η ΝΔ χάνει το 10% των ψηφοφόρων της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το 6% προς το ΠΑΣΟΚ, το 7% προς κόμματα που τοποθετούνται στα δεξιά της, ενώ παραλλήλως το 10% των ψηφοφόρων της επιφυλάσσονται να τοποθετηθούν ως προς την ψήφο τους σε επόμενο χρόνο.

Η δε άνοδος του ΠΑΣΟΚ οφείλεται σε σχετικά ισόρροπες εισροές από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά στην πολύ υψηλή δική του συσπείρωση.

Σημειώνεται ότι σε σύγκριση με την έρευνα του Δεκεμβρίου 2022, η ΝΔ καταγράφει σημαντική υποχώρηση της τάξης του 5%, η οποία ωστόσο φαίνεται να κατανέμεται ισόρροπα προς πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »